Příprava: JESENÍK – ŽULOVÁ 7 : 1

V posledním přípravném utkání před startem jarní fotbalové sezony se střetly týmy FK Jeseník a FK Stomix Žulová. Zápas měl jednoznačný průběh i výsledek.

Jesenický tým v kompletní sestavě tímto duelem zakončil čtyřdenní vydařené soustředění a přestože hráči měli v nohách náročnou přípravu, na oslabenou Žulovou to i tak stačilo. Hosté přijeli bez své největší opory Onciula a chyběli jim i další tři hráči základní sestavy, i to mělo značný vliv na jednoznačném výsledku utkání.

Z generálky na sezonu panuje v Jeseníku velká spokojenost. Skóre otevřel po výborně zahraném rohovém kopu Petra Glace hlavou Novák. Žulová vyrovnala z penalty nařízené za ruku Macury, ale pak už stříleli jenom domácí. Nejprve se parádně trefil z dálky Vavrač a poločasový účet na 3:1 uzavřel svým druhým gólem Novák, kterého našel přesnou přihrávkou Kysela.

Po změně stran Žulová odpadla a Jeseník ovládl dění na hřišti. Furik pěknou střelou zvýšil na 4:1. Pak napřáhl zpoza šestnáctky Minka, jeho rána s patřičnou falší před gólmanem nepříjemně „zaplavala“ a bylo to 5:1. Hosté, kteří byli pod stálým tlakem, dokázali zahrozit z brejkových situací, jejich zakončování ale špatně řešili. Deset minut před koncem měla Žulová kopat druhou penaltu, ale rozhodčí nechal po faulu v pokutovém území pokračovat ve hře. Naopak ještě dvakrát se radoval Jeseník, konkrétně Kysela: nejprve dorazil Danielovu ránu z dálky, a pak zakončoval výbornou kombinační akci, při které mu asistoval P.Glac.

V sobotu 5.dubna čeká oba týmy již ostrý vstup do soutěží. Jeseník jede do Bludova a Žulovou čeká pekelné okresní derby v České Vsi.

Sestava FK Jeseník: Koukol (46. Vrána) – Novák, Keltner, Macura, P.Glac – Nepožitek, Karakasidis, Minka, Daniel – Furik, Kysela. Střídali T.Glac, Krohmer, Vavrač, Zrník.