Semifinále poháru

TJ SOKOL LÁZNĚ VELKÉ LOSINY – FK JESENÍK 1 : 3 (0:2)

Jeseničtí fotbalisté ve středečním podvečeru nastoupili k semifinálovému utkání krajského poháru. Po zaslouženém vítězství ve Velkých Losinách se můžeme opět po roce těšit na finále.

FOTOGALERIE

Se zápasy uprostřed pracovního týdne bývá obecně velký problém, a to hlavně pro trenéry, kteří musejí řešit celou řadu absencí. Ani toto utkání nebylo výjimkou a v sestavách obou týmů se objevili dorostenci. Na jesenické straně nastoupil hned od začátku Jiří Mráz (ročník 1998), v průběhu utkání si pak premiéru v dospělém mužstvu odbyli také Karel Nečesal (2000) a Jan Formánek (1999).

Jeseník začal velmi aktivně a od počátku diktoval tempo hry. Po několika nepřesných střeleckých pokusech otevřel skóre Bříza, který dostal míč do uličky a sám před brankářem nezaváhal. Ve 20.minutě si připravil lahůdku Karakasidis, když přímý volný kop z dvaceti metrů poslal prudkou střelou okolo zdi do sítě. Gólman Hatala se jen ohlédl. Dvoubrankové vedení určilo další ráz utkání. Hosté nikam nespěchali a domácí byli směrem dopředu zcela bezzubí. Úplně nová obranná řada Mráz – Nepožitek – Karakasidis – Daniel neměla příliš práce. A brankář Vrána, který se poprvé na jaře postavil mezi tyče, likvidoval jen přímý volný kop, který vytěsnil na roh.

Poklidné derby ani po změně stran nepřineslo zvýšenou aktivitu Velkých Losin, naopak v 53. minutě Nepožitek vyslal kolmici do běhu na Woitka, a ten svůj rychlý sprint zakončil pod nohy Hataly – 0:3. Domácí mužstvo celý zápas působilo dojmem, že je smířeno s porážkou a svým nevýrazným herním projevem jen potvrdilo, že po víkendovém debaklu od Ústí (0:7) a již šestizápasové šňůře bez vítězství leží na mužstvu psychická deka.

Jeseník si až nečekaně pohodlně došel pro postup do finále a nic na tom nezměnila ani vydařená akce domácích z 80.minuty, po níž Kováč upravil na konečných 1:3.

Po roce si tak Jeseník znovu zahraje krajské finále. Loni v Moravičanech svěřenci trenéra Ševčíka prohráli s Ústím 1:4 a také letos hrozilo opakování tohoto finále. Navíc by se pohárový souboj dvou nejlepších týmů krajského přeboru hrál pouhé čtyři dny před jejich vzájemným zápasem v mistrovské soutěži. Tyto hrozby se ale nakonec nepotvrdily – Ústí v druhém semifinále prohrálo v Kralicích 1:3 a tak jesenickým soupeřem ve finále krajského poháru budou Kralice na Hané. Finálový zápas je na programu ve středu 1. června na neutrální půdě, kterou teprve určí krajský fotbalový svaz.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Mráz (59. Formánek), Nepožitek, Karakasidis, Daniel – Woitek, Mlynář, Hanzlík, Plhák – Bříza (46. Nečesal), Navrátil. Branky: 80. Kováč – 14. Bříza, 20. Karakasidis, 59. Woitek. Hráno bez žlutých karet. Diváci: 50.