Muž zápasu: Patrik Plhák

Jak poznamenal nejmenovaný vedoucí našeho mužstva, Mužem zápasu ve Šternberku by měl být trenér Ševčík za perfektně odvedenou práci při určování taktiky a vedení zápasu z lavičky. Samotný trenér se však se skromností sobě vlastní této pocty vzdal a titul Muže zápasu udělil – nutno dodat, že po zásluze – svému hráči s číslem 10. Jeden z nejaktivnějších hráčů na šternberském trávníku, který svou technikou trápil soupeřovu defenzivu a založil vítěznou gólovou akci. Patrik Plhák.

Patriku, tvůj pohled na vítězný zápas ve Šternberku?

Zápas se mi líbil, byl vyrovnaný a trochu jiný než obvykle hráváme. Tentokrát se nehrálo v naší režii, ani jedno mužstvo nekontrolovalo hru a byl to urputný boj. V druhém poločase jsme dali gól a pak jsme už byli lepší. Závěr jsme ubránili.

Ty jsi byl u rozhodující gólové akce, můžeš ten moment popsat?

Adam Bříza vyhrál hlavičkový souboj, balon se odrazil dozadu ke mně a já jsem ho prvním dotekem poslal zpátky za obranu, kam zaběhl Peťa Navrátil, šel sám na branku a proměnil to.

Na konci utkání jsi měl ty sám velkou šanci pojistit vítězství. Proč to nevyšlo?

Dostal jsem se sám před brankáře a viděl jsem, že už jde do zákroku, tak jsem ho chtěl technicky obhodit, ale nějak mi balon poskočil a trefil jsem to holení mimo branku.

Většinou hráváš krajního záložníka a tentokrát jsi nastoupil netradičně uprostřed hřiště. Jak ti to vyhovovalo?

Líbilo se mi to. Sice to bylo víc o běhání, ale hrál jsem častěji s balonem.

Co říkáš na výsledek z Velkých Losin, kde Ústí vyhrálo 7:0?

Nevím. Lukáš Woitek tam byl, a když mi po třiceti minutách hlásil, že Ústí vede 4:0 a domácí hrají o deseti, tak jsem tomu ani nechtěl věřit. Po tom, co Losiny předvedly u nás, je takový debakl trochu nepochopitelný.

Do konce sezony zbývají čtyři kola. Podaří se Jeseníku udržet náskok?

Myslím si, že rozhodnou příští dvě kola, tedy domácí utkání s Dolany a pak venku v Mohelnici. Pokud tyto zápasy zvládneme, pak věřím, že už to nepustíme.

Kdo by byl z tvého pohledu Mužem zápasu v jesenické sestavě?

To je těžké rozhodování, ale například Martin Hanzlík, i když nebyl tolik vidět, odehrál defenzivního záložníka velmi dobře. A líbil se mi i Honza Vavrač, který odehrál dobré utkání na kraji obrany. Takže asi tihle dva.