Jeseník – Dolany 9 : 1

Nejvyšším vítězstvím v této sezoně si Jeseník vylepšil aktuální skóre, které by za jistých okolností mohlo také rozhodovat o celkovém prvenství v krajském přeboru. Pro soupeře až příliš krutá prohra se zrodila hlavně v druhém poločase, kdy domácí hráli přímočarý útočný fotbal a hosté s rostoucím skóre postupně rezignovali.

FOTOGALERIE

Problémy s funkčností informačního systému FAČR, které se v sobotu odpoledne řešily na všech stadionech, způsobily zpoždění začátku utkání o více než dvacet minut. Čekání ale domácí fotbalisté svým divákům vynahradili velmi dobrým výkonem. Pravda, najdou se mezi námi stále skalní kritici, kteří i po suverénním vítězství, krásných útočných akcích a devíti gólech v síti soupeře řeknou: dneska nic moc. Ale i tito věrní fandové patří k fotbalu.

Úvodní fáze zápasu nenasvědčovala tomu, že by si hosté měli odvážet výrazný debakl. Dolany hrály aktivně a nezbrzdil je ani brzký inkasovaný gól, který padl v 6.minutě: po faulu na Plháka rozehrál Karakasidis přímý volný kop ze strany a prudký nákop do brankoviště srazil hostující Šatný do vlastní branky. Hosté měli také nebezpečné akce a Pastucha dvěma výbornými zákroky zastavil šance Holáska. V 16.minutě utekl po pravém křídle Woitek, předložil milimetrový pas na Navrátila, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do prázdné branky – 2:0. Dolany snížily ve 20.minutě, kdy rohový kop proletěl až na volného Mačálu a ten zblízka překonal bezmocného Pastuchu. Ale ve 27. minutě to bylo znovu o tři branky, když Vavrač skvěle pronikl po křídle až do šestnáctky, byl faulován a penaltu s přehledem proměnil Navrátil.

Na začátku druhého poločasu Navrátil poslal přihrávku na Macuru, který svůj výlet z obrany zakončil čtvrtým gólem. Pak předvedl krásný průnik Hanzlík a rychlé sólo přetavil v brankovou přihrávkou na Navrátila. V 61.minutě už to bylo 6:1, když nejhezčí branku zápasu vstřelil Macura – uvolnil se do prostoru a z dobrých pětadvaceti metrů vymetl šibenici dolanské branky. Půlhodinu před koncem byli hosté zlomeni a Jeseník zvolnil tempo. Pastucha ukázal dva dobré zákroky a při jedné vydařené střele ho zachránilo břevno. Jeseničtí kanonýři byli přesnější: střídající Kysela utekl po křídle, našel Plháka, který svůj výborný výkon korunoval sedmou brankou do dolanské sítě. V 80.minutě Glac založil další křídelní akci a Plhák přesným centem vyzval Macuru k hattricku. Skóre pak uzavřel pět minut před koncem Woitek.

Jeseník potvrdil cenné body ze Šternberka a zvítězil popáté v řadě. Za týden jedeme do Mohelnice k utkání s domácím „béčkem“ a poté nás čeká souboj na hřišti druhého Ústí. Sezona skončí na domácím stadionu 11. června proti Litovli.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák (75. Mráz), Karakasidis, Macura, Vavrač (70. Daniel) – Mlynář, Hanzlík, Plhák – Woitek, Bříza (65. Kysela), Navrátil (78. Glac P.). Branky: Navrátil 3, Macura 3. Plhák, Woitek, vlastní. Diváci: 210.