Jeseník – Havířov 5 : 3

Nejsilnějším svalem vítězů bývá jejich srdce. Jeseník ho měl na správném místě a otočil nepříznivý výsledek. V důležitém domácím utkání moravskoslezské divize starších dorostenců se týmu trenéra Drochýtka podařilo přerušit neúspěšnou sérii.

FOTOGALERIE

Domácí utkání naší „devatenáctky“ s Havířovem se nevyvíjelo dobře. Ale dobře dopadlo. Jeseník třikrát prohrával, vždy dokázal vyrovnat a v poslední desetiminutovce zasadil soupeři dva k.o. direkty. Hlavně ale mužstvo ukázalo velký hlad po úspěchu, nezměrnou bojovnost a charakter.

Hosté se dvakrát v prvním poločase dostali do vedení, vždy po nakopávaných balonech a centrech za obranu, která trestuhodně nechávala volné zakončující hráče. Jeseníku se pokaždé podařilo vyrovnat po standardních situacích – na 1:1 dával Pechoušek a na poločasových 2:2 Urban.

Domácí byli aktivnější a nebezpečnější, ale krátce po změně stran znovu prohrávali, když včas nepřerušili rychlý protiútok a soupeř ho potrestal. V 68.minutě po krásné kombinační akci Bartošek vyrovnal a v závěrečné čtvrthodince trenér Drochýtek burcoval své mužstvo k ještě větší útočné aktivitě. Jeseník důrazným a aktivním presinkem získával herní převahu a v 81.minutě rozhodl o vítězství přízemní střelou k tyči Křivohlávek. Hosté za nepříznivého stavu vrhli vše do útoku, ovšem vzápětí byli potrestání z brejku, který parádní trefou zakončil Hloušek.

Zasloužené jesenické vítězství ponechalo tým ve hře o únik z předposledního místa tabulky. V každém případě dorostenecká divize se v Jeseníku bude hrát i příští sezonu.

FOTOGALERIE

VIDEO: Vítězný gól J.Křivohlávka na 4:3 v 81.minutě.

Sestava: Pastucha – Hloušek, Pechoušek, Mráz, Gnida – Nguyen (55. Formánek), Janíček, Bartošek (85. Žemba, Orel – Křivohlávek, Urban (56. Prachař). Branky: Pechoušek, Urban, Bartošek, Křivohlávek, Hloušek.