Mohelnice B – Jeseník 2:3

Jeseník postoupil do divize. Za touto prostou větou se skrývají nenaplněné sny mnoha vynikajících generací jesenických fotbalistů, aby historického naplnění nakonec docílila současná, stejně vynikající parta okolo trenéra Petra Ševčíka.

FOTOGALERIE

Poslední postupový krok udělali jeseničtí fotbalisté v Mohelnici, kde proti domácímu B-mužstvu museli vynaložit maximum sil, aby vydřeli požadované tři body. V rozestavení 4 – 5 – 1 hrál jediného vysunutého útočníka Petr Navrátil a byl to právě on, kdo v rozmezí pouhých sedmi minut třemi brankami rozhodl o jesenickém vítězství:

38.minuta: Kysela z pravého křídla nachází přesným centrem Navrátila, který zblízka z voleje otevírá skóre.

41.minuta: Tentokrát přichází přihrávka zleva od Vavrače, Navrátil se v šestnáctce zbavuje obránce a opět z bezprostřední blízkosti prostřeluje gólmana.

44.minuta: Navrátil důrazně napadá domácího brankáře, který odkopem trefuje záda jesenického kanonýra a od něj putuje míč pomalu do prázdné branky.

V druhém poločase Jeseník zaměřil svou hru především na defenzivu, ale soupeři nechal až příliš iniciativy. Převaha domácích se projevila ve dvou gólových trefách – v 56.minutě po rychlém protiútoku a v 76. z přímého volného kopu.

Závěr Jeseník ubránil a sám mohl z brejků potrestat otevřenou domácí obranu. Góly už ale nepadly a v táboře hostů tak mohla propuknout postupová euforie.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Nepožitek (76. Novák), Macura, Karakasidis, Vavrač – Kysela (70. Bříza), Mlynář, Hanzlík, Plhák, Woitek – Navrátil (88. Keltner). Žluté karty: Vavrač, Hanzlík, Navrátil. Branky: Navrátil 3