Jeseník – Valašské Meziříčí 1 : 1

Do poslední chvíle věřili. Makali na doraz. A v poslední minutě přišla odměna. Vrchol blaženosti na jesenickém stadionu připravil kapitán Kuba Karakasidis, který z poslední možné šance vykouzlil nádherným gólem remízu.

FOTOGALERIE

Trenér Ševčík udělal v sestavě dvě změny. Po čtyřech zápasech vrátil zpět mezi tyče zkušeného Jana Pastuchu, a ten se za důvěru odvděčil spolehlivým výkonem. Distancovaného Mlynáře pak na stoperu nahradil Václav Keltner, který poprvé v divizi nastoupil v základní sestavě a doslova ovládl jesenický vzdušný prostor.

V prvních minutách jsme se mohli ihned přesvědčit, že do Jeseníku tentokrát přijela trochu jiná liga. Rychlé kombinace, aktivita, náběhy, vše v pohybu dopředu – jesenická obrana se od úvodního hvizdu ocitla pod tlakem a už ve 4. minutě se hosté po rychlé akci a střele Výmoly radovali z vedení.

Brzký vedoucí gól určil další směřování zápasu – domácí museli hrát aktivněji a zároveň si hlídat nebezpečné kontra akce. Jesenické hráče je potřeba v tomto směru jednoznačně pochválit za nasazení a bojovnost, s jakou se prali o výsledek. Už v prvním poločase měl dobrou střelu z úhlu Navrátil. Pak se do gólové pozice dostával Kysela, ale jeho ránu mu zblokoval obránce.

Valaši hráli, co potřebovali a snažili se mít hru pod kontrolou. Jeseník dřel ve vysokém tempu, domácí hráči absolvovali nespočet tvrdých osobních soubojů, ale ve druhém poločase měli jen minimum střeleckých pokusů. Zápasu nechybělo napětí, emoce i bouřlivá atmosféra v hledišti. A vše vygradovalo v poslední minutě: Minkův rohový kop přizvedl Macura k zadní tyči, kde Karakasidis bez váhání napálil balon z voleje do sítě. Na nechytatelnou ránu neběl brankář Květon nárok. Obrovská euforie zavládla v jesenickém táboře a hosté mohli jen sami sobě vyčítat, že v průběhu zápasu nebyli stejně aktivní jako v úvodu. Přesto se ještě pokusili s výsledkem něco udělat a v nastavení brankář Pastucha musel likvidovat nebezpečnou hlavičku. A pak už byl konec – Jeseník se stal čtvrtým týmem, který v této sezoně obral o body lídra soutěže.

Trenér Petr Ševčík: „Utkání se mi líbilo, mělo správný náboj a bylo dramatické až do konce. Po utrápeném výkonu v Petrovicích to byl teď obrat o sto osmdesát stupňů, hráči bojovali s velkým nasazením a bylo vidět, že nechtějí prohrát. I když jsme proti velmi kvalitnímu soupeři od čtvrté minuty prohrávali, musím hráče pochválit, jak k tomu přistoupili a prali se o výsledek.“

Záznam celého utkání na TVCOM.cz: FK Jeseník – TJ Valašské Meziříčí, 15.10.2016.

FOTOGALERIE

Branky: 90. J. Karakasidis – 4. M. Výmola

FOTOGALERIE

FK Jeseník
J. Pastucha – M. Furik, D. Macura, V. Keltner, J. Vavrač – P. Kysela, J. Minka, J. Karakasidis, L. Woitek – P. Navrátil (83. V. Novák), A. Bříza (71. M. Hanzlík).
TJ Valašské Meziříčí
J. Květon – J. Roupec (58. L. Lasovský), A. Michálek – Š. Vrána (82. M. Václavík), T. Komara, M. Macíček (77. R. Ambrož, V. Žilinský – M. Výmola, M. Kotůlek, D. Mica – M. Sviták.
ŽK: 20. P. Kysela , 42. J. Minka , 71. A. Bříza , 77. V. Keltner , 78. P. Navrátil , 80. D. Macura .
Počet diváků: 240.
Rozhodčí: Černoevič Alexandr – Fajkus Josef, Kontoršikov Maxim.