V neděli do Šumperka

Naše mužstvo se připravuje na první jarní výjezd do nedalekého Šumperka. V neděli od 15 hodin se na šumperském stadionu střetnou dva týmy bojující o záchranu.

Šumperk vyšel v prvním jarním kole bodově naprázdno, přestože v Hranicích vedl ještě  v 70. minutě. Pak ale sudí nařídil dvě penalty, které domácí tým proměnil a vyhrál 2:1. Jeseník stejným výsledkem uspěl na domácím hřišti proti Opavě. „První poločas přinesl nadprůměrný fotbal a z naší strany výborný výkon. V druhé půli jsme hráli na udržení a zodpovědně,“ zhodnotil s odstupem utkání trenér Petr Ševčík. Tomu ale bude v Šumperku chybět autor úvodní branky proti Opavě Broňa Mlynář, který byl po dvou žlutých kartách vyloučen a od disciplinárky vyfasoval jednozápasový trest. „Je to velká škoda, protože Broňa chytá dobrou fazónu a i když jeden zápas není žádná tragédie, zrovna v Šumperku nám bude hodně chybět,“ dodal Petr Ševčík.

K dispozici už budou jiní potrestaní hráči, Václav Keltner a Jirka Mráz, kteří byli vyloučení v posledním podzimním utkání v Havířově. Na marodce zůstává Pavel Kysela, ostatní hráči budou k dispozici. Do Šumperka ale s mužstvem nepojede dorostenec Martin Janíček, který si v sobotu odbyl své první divizní minuty. Trenér Ševčík ho nechává k dispozici dorostu pro domácí utkání s Havířovem.

Tři dny před zápasem v Šumperku není úplně jasné, na jakou hrací plochu oba týmy vyběhnou. „Máme informace, že v Šumperku dělají všechno pro to, aby se už mohlo hrát na hlavním travnatém hřišti. Je evidentní, že hráči obou týmů už se těší na přírodní trávník. Tak uvidíme, jak to dopadne,“ dodal trenér.

Ještě dodejme, že utkání bude řídit bývalý prvoligový rozhodčí Roman Páral z Radotína (okres Přerov).

Utkání FK ŠUMPERK – FK JESENÍK se hraje v neděli od 15:00.