Šumperk – Jeseník 3 : 1

V přímé konfrontaci dvou týmů ohrožených sestupem naše mužstvo neuspělo a ze Šumperka se vracíme s prázdnou. Po dobře zvládnutém prvním poločase nás domácí po změně stran přehráli a zaslouženě otočili výsledek.

Na posledním předzápasovém tréninku si Honza Minka natáhl stehenní sval a tak trenéři řešili nepříjemný rozpad středové dvojice, protože Broňa Mlynář dost stopku na jeden zápas za vyloučení proti Opavě. Doprostřed hřiště se přesunul Lukáš Woitek, který se vrátil v jesenickém dresu na stadion, kde strávil dvě divizní sezony.
Jeseník chce, Šumperk musí. Tato fakta jakoby ovlivňovala vnímání hráčů a dění na hřišti v prvním poločase. Šumperk byl častěji s míčem, ale domácí hráče svazovala nervozita, kterou ještě umocnil inkasovaný gól. Plhák zahrál tři rohové kopy v řadě, které vždy šumperská obrana odvrátila zase jen na další roh. Čtvrtý kop od rohového praporku si připravil Hanzlík a jeho střílený centr parádně trefil hlavou Macura. Vedli jsme 1:0 a mohlo být ještě veseleji. Po dalším rohu skákala Keltnerova střela k tyči a jen těsně minula bránu. Pak šli Plhák s Břízou ve dvou na jediného obránce, ale Břízovo zakončení šlo také vedle. Jeseník hrál v pohodě a bez přehnaného respektu, i když přežil střelu do tyče po přímém kopu.
Začal druhý poločas a domácí to pořádně rozjeli. Vyhrávali souboje, přidali na rychlosti a Jeseník se ocitl pod těžkým tlakem. Z něj se zrodilo vyrovnání, když Keltner nestačil důrazněji odkopnout balon před Kotzmannem, a ten přízemní střelou překonal Pastuchu. Vyrovnání Šumperk ještě více nakoplo. Rozsíval pálil těsně vedle, Karakasidisovu hlavičku na vlastní bránu zastavilo břevno a penaltu nařízenou za ruku nakonec hlavní sudí Parál odvolal na popud asistenta, který ještě předtím signalizoval ofsajd. Odhadem stovka fanoušků z Jeseníku už tušila, že to s Jeseníkem asi nedopadne dobře. V 70. minutě se po dlouhém autovém vhazování odrazil míč k Podhornému a ten tvrdou střelou dostal domácí do vedení. Jeseník se ještě vyhecoval a zkusil to dopředu, ovšem Kreizlovu branku jsme neohrozili. A sedm minut před koncem pečetil šumperské vítězství Můčka, který na zadní tyči usměrnil přetažený rohový kop.
Prohráli jsme po špatném druhém poločase, což ale na venkovních divizních zápasech není nic nového. V domácím duelu proti Dolnímu Benešovu už snad vyběhne Jeseník v nejsilnějším složení.
Branky: 49. E. Kotzmann, 70. M. Podhorný, 83. J. Můčka – 13. D. Macura.
FK Šumperk:
M. Kreizl – J. Můčka, D. Španihel, F. Rozsíval (87. R. Jurásek), J. Bernard, J. Ševčík (78. P. Dostál), L. Horák, D. Krcho, E. Kotzmann, M. Podhorný (81. M. Rýznar), J. Nimrichtr.
FK Jeseník:
J. Pastucha – J. Vavrač (84. M. Janíček), J. Karakasidis, D. Macura, V. Keltner – M. Furik (58. V. Novák), P. Navrátil (81. J. Řezníček), M. Hanzlík, L. Woitek, P. Plhák – A. Bříza.
ŽK: 36. J. Bernard, 60. F. Rozsíval, 90. D. Krcho – 77. D. Macura.
Počet diváků: 220.
Rozhodčí: Páral Roman – Kozubík Jiří, Šimoník David.