V sobotu s Rýmařovem

První polovinu jarní sezony zakončíme domácím zápasem s Rýmařovem. Nekončící zima opět vyžene hráče obou mužstev na umělou trávu. Na té přírodní se regulérně hrát nedá.

V šesti jarních kolech získal Jeseník sedm bodů a hodily by se další tři z domácího souboje. Čeká nás ovšem aktuálně čtvrtý nejlepší tým divize a navíc problémů v našem týmu přibývá.

Brankář Michael Vrána má už druhý týden problémy s ramenem a chytat nemůže. Jednička mezi tyčemi Jan Pastucha si z hasičského soustředění přivezl natažený stehenní sval. Trenér Petr Ševčík tak momentálně nemá ani jednoho zdravého brankáře, ale věří, že Pastucha se stihne dát do pořádku natolik, aby mohl sobotní zápas odchytat. Jinak by musel sáhnout do dorostenecké rezervy, kde je k dispozici Honza Pastucha mladší.

Podobnou nepříjemností je obnovené zranění achilovky u Kuby Karakasidise, který v sobotu bude stoprocentně scházet. V ohrožení je i start Patrika Plháka, který má problémy s chodidlem. Již druhý týden chybí v tréninkové přípravě Vladimír Novák, jenž léčí lýtkový sval. A aby toho nebylo málo, Adam Bříza bojuje se silným nachlazením. Alespoň, že s prvním lehčím tréninkem již začal Pavel Kysela.

„Jsou to samozřejmě nepříjemné ztráty a trochu se nám to teď začíná bortit. Ale věřím, že jedenáctka, která v sobotu nastoupí, odvede stoprocentní výkon,“ uvedl trenér Petr Ševčík a dodal, že největší problém vidí na brankářském postu a v náhradě Karakasidise. „Obrana zřejmě nastoupí ve stejném složení jako v Kozlovicích. Budeme hrát na dva útočníky. Řešíme náhradu Kuby Karakasidise na postu defenzivního záložníka,“ upřesnil trenér.

Rýmařov je v divizi remízovým králem a v dosavadním průběhu sezony prohrál pouze čtyřikrát. Jednu z podzimních porážek jim uštědřil i Jeseník a bylo to zatím naše jediné vítězství ze hřiště soupeře. Jiskra Rýmařov je v jarní sezoně zatím neporažena a ještě varovnější je bilance našeho soupeře z venkovních utkání, kde Rýmařovští získali více bodů než doma. V minulém kole měl Rýmařov volno, neboť utkání s Hranicemi se nehrálo kvůli sněhové kalamitě.

Podzimní vzájemné utkání:
Rýmařov – Jeseník 1 : 2

Jarní bilance Jeseníku:
Jeseník – Opava B 2 : 1
Šumperk – Jeseník 3 : 1
Jeseník – D.Benešov 3 : 0
Frýdlant – Jeseník 6 : 1
Jeseník – Nový Jičín 1 : 4
Kozlovice – Jeseník 2 : 2

Jarní bilance Rýmařova:
Rýmařov – Kozlovice 2 : 2
Nové Sady – Rýmařov 0 : 2
Přerov – Rýmařov 1 : 1
Rýmařov – Petrovice 1 : 1
Val. Meziříčí – Rýmařov 2 : 2
Rýmařov – Hranice … odloženo

Utkání FK JESENÍK – JISKRA RÝMAŘOV se hraje v sobotu 29. 4. 2017 od 16:00 hod.