Jeseník – Petrovice 5 : 1

Jednou už to přijít muselo. Dobrá jesenická forma posledních týdnů se naplno projevila v domácím utkání s Petrovicemi, které odjely zostuzeny pětigólovým debaklem.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM UTKÁNÍ

Po šumperské exhibici (6:1) naše druhé nejvyšší divizní vítězství a navíc první zápas bez obdržené žluté karty. Ale hlavně vynikající výkon celého mužstva podpořený tentokrát chladnokrevným proměňováním gólových šancí. Tu první měl Woitek v 7. minutě, ale hlavičkoval z úhlu do boční sítě. Aktivní Jeseník dobře napadal a dostával soupeře pod tlak. Ve 21. minutě Kysela přetáhl centr na zadní tyč, Furik hlavou vrátil do závaru, kde se nejlépe zorientoval Navrátil a pohotově zakončil – 1:0. O deset minut později to bylo ještě veselejší: znovu Furik našel hlavičkou v malém vápně Mlynáře, který skluzem uklidil podruhé míč do sítě.

Hosté působili až skoro odevzdaným dojmem, v prvním poločase měli nadějnou střelu hlavou po rohu, ale většinou se jen bránili. Jako ve 39. minutě, kdy Vavrač pronikl podél čáry, našel centrem Woitka, jehož hlavičkový „koníček“ skončil těsně nad. O chvíli později vytasil technickou střelu Mlynář a gólman Mrozek ji výborným zákrokem vytáhl na roh. Petrovice se mohly vrátit do zápasu proměněnou penaltou, nařízenou za faul vybíhajícího Vrány, ale tyto obavy rychle rozptýlil brejk v poslední minutě poločasu, kdy Furik uprchl všem a z úhlu se nemýlil – 3:1.

Druhý poločas probíhal zase jen v režii domácích, kteří už ve 49. minutě sahali po dalším úspěchu, ale Woitek na konci brejkové akce zakončoval mimo. Pak Navrátilovu střelu vykopl obránce z prázdné branky, ale byl to náš znovuprobuzený kanonýr, který v 57. minutě nepohrdl gólovou nabídkou Woitka a z blízka dal náš čtvrtý gól. Jeseník se bavil fotbalem a v 60. minutě obecenstvo tleskalo Furikově dělovce do tyče. Na konečných 5:1 pak upravil šťastným gólem Macura, od kterého se odrazila Mlynářova hlavička. Hosté byli prakticky neškodní a za zmínku stojí pouze tři střely z dálky, z nichž jedna se otřela o břevno Vránovy branky. Jeseník mohl ještě v 83. minutě navýšit skóre, ale s Hanzlíkovou dobrou střelou si brankář poradil.

Už pět utkání v řadě jsme neprohráli a ve spodku tabulky se teď dýchá o něco lépe. A za týden nás čeká zápas na hřišti vedoucího Valašského Meziříčí.

Branky: 21. P. Navrátil, 32. B. Mlynář, 45. M. Furik, 57. P. Navrátil, 79. D. Macura – 43. J. Hoffmann (p.).

FK Jeseník
M. Vrána – J. Mráz, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela (77. V. Keltner), J. Minka (70. M. Hanzlík), B. Mlynář, M. Furik – L. Woitek (61. P. Plhák), P. Navrátil.
TJ Lokomotiva Petrovice
R. Mrozek – A. Leibl, T. Bajzath, M. Puškáč, P. Chwastek, D. Gill (72. P. Moskál) – J. Paduch (55. D. Siekiera), J. Hoffmann – P. Škuta, J. Urban, M. Ruisl
ŽK: 52. D. Gill , 52. M. Ruisl , 59. T. Bajzath .
Rozhodčí: Michal  Broskevič – Jakub Mojžíš, Petr Lukašík.
Počet diváků: 220