Ve středu s Bohumínem

Domácí premiéra nové divizní sezony přichází netradičně uprostřed pracovního týdne. Na našem stadionu přivítáme ve středu 16. srpna od 18 hodin nováčka soutěže FK Bospor Bohumín.

Remízou v Hranicích vstoupilo naše mužstvo do druhého divizního roku. V utkání jsme vedli v poločase 1:0, ale na začátku druhé půle se nechal vyloučit Bříza a domácí vyrovnali na konečných 1:1. Adam Bříza dostal trest na dvě soutěžní utkání a ve středečním domácím duelu bude chybět. Na soupisce jesenického týmu budeme marně hledat také Martina Hanzlíka. Ten na konci minulého týdne přestoupil do Mikulovic. Zdravotní problémy trápily v posledních dnech Jana Minku a nad jeho startem visí otazník.

Utkání s Bohumínem je přeloženo z původního nedělního termínu na středu, a to na žádost domácího klubu. Důvodem byla absence několika hráčů z osobních důvodů. Hosté z Bohumína nám vyšli vstříc a souhlasili se středou, za což jim patří velké poděkování.

 

FK Bospor Bohumín se vrací do divize po dlouhých devatenácti letech, když v minulé sezoně suverénně vyhrál krajský přebor Moravskoslezského kraje. Tým vede v pozici hlavního trenéra bohumínský rodák Marek Poštulka, bývalý dlouholetý hráč ostravského Baníku, který má na svém kontě i čtyři reprezentační starty a v nich tři góly. Sezonu zahájil Bohumín domácí bezbrankovou remízou s dalším nováčkem Ústím.

 

 

Bohumínský fotbal má dlouhou a úspěšnou historii, která se psala zejména pod názvem TJ ŽD Bohumín. Klub působil několik sezon v druhé lize, úpadek nastal v devadesátých letech, kdy se propadl do krajského přeboru. Loni byl stadion v Bohumíně přejmenován na Fotbalový areál Pavla Srníčka a odhalena pamětní deska jako vzpomínka na nejslavnějšího fotbalového odchovance.

Utkání FK JESENÍK – FK BOSPOR BOHUMÍN se hraje ve středu 16. 8. 2017 od 18:00.