Jeseník – Bohumín 4 : 1

Fotbalový zmar prvního poločasu vystřídala parádní gólová jízda v druhém dějství. Prohrávali jsme, ale na Mlynářovo vyrovnání navázal svým velkým večerem tříbrankový Furik.

FOTOGALERIE

Rozdíl mezi Jeseníkem 2016 a Jeseníkem 2017 je v nabytém sebevědomí, zkušenostech a ve získané jistotě, že v divizi dokážeme hrát rovnou partii s každým. Už nejsme ustrašený nováček a vítěznou mentalitu týmu nenaruší ani takové nečekané ztráty, jaké nás postihly před výkopem. Bříza v trestu, Vavrač nemocný, na úterním tréninku se zranil Keltner a při rozcvičování těsně před utkáním i Plhák. Sebevýčitky, proč jsme uvolnili Hanzlíka do Mikulovic, jsou zbytečné – je rovněž zraněný. A tak na lavičku náhradníků usedl nedoléčený Keltner, náhradní gólman Pastucha a dvojice dorostenců Prachař, Planý.

Nováček z Bohumína nevyčkával, snažil se o aktivní hru, kterou ale brzdila nepřesnost v mezihře i v koncovce. Jeseník byl na tom dost podobně a za fotbalovou krásu by si oba týmy v první půli vysloužily hodně nízké známky. Zabržděný a bezkrevný výkon našeho mužstva rozpumpovaly až závěrečné minuty před přestávkou. Minkovu střelu z hranice šestnáctky gólman zneškodnil a po Kyselově průniku se domácí dožadovali penalty, ale rozhodčí to viděl jinak.

V 51. minutě se Bohumín radoval z vedení a ze svého prvního divizního gólu: Sittek odcentroval z pravého křídla přesně na hlavu Ptáčka, který ve výskoku usměrnil míč k tyči. Jesenická odpověď byla rychlá a stejně nečekaná: Mrázův střílený centr našel Mlynáře, který z voleje vyrovnal. Stejný hráč pak vybojoval penaltu, když si obhodil obránce a ten ho stačil jen faulovat – Furik se z pokutového kopu nemýlil. Za 13 minut druhé půle toho diváci viděli víc, než za celý první poločas. A Martin Furik rozjel svůj fotbalový mejdan: nejprve proletěl polovinou hřiště, během svého sóla si položil několik protihráčů a výstavní střelou zvýšil na 3:1. Pak napálil míč z voleje a gólman Švrčina měl co dělat, aby ho vytlačil na roh. Hattrick pak dovršil jesenický útočník v 87. minutě, kdy ho střídající Prachař poslal nezištnou přihrávkou do samostatného nájezdu.

Jeseník díky výbornému výkonu v druhém poločase zaslouženě bere tři body.

FOTOGALERIE

Branky: 54. Mlynář, 58. (pen.), 70. a 88. Furik – 51. Ptáček.

ŽK: Řezníček, Furik, Minka, Kysela, Marcinov – Palej, Halaška, Vaclík.

FK Jeseník: Červenka – Mráz, Karakasidis, Macura, Řezníček – Marcinov (85. Prachař), Žák, Minka (76. Planý), Mlynář, Kysela – Furik (89. Keltner).

FK Bospor Bohumín: Švrčina – Baculák, Košťál, Nowinski, Palej, Ptáček, Sittek, Ferenc (11. Šiška, 75. Jatagandzidis), Halaška (65. Vaclík), Hanus, Socha.

Rozhodčí: Kotala – Žurovec, Kontoršikov.
Diváci: 411.