Jeseník – Břidličná 3 : 0

Druhé přípravné utkání jsme zvládli, když naše mužstvo v domácím prostředí zdolalo po bezbrankovém poločase Břidličnou 3:0.

Po podzimní části desátý celek krajského přeboru Moravskoslezského kraje TJ Kovohutě Břidličná je už tradičním soupeřem Jeseníku v přípravném období. Například před rokem si fotbalisté Břidličné z jesenické „umělky“ odvážely překvapivé vítězství 3:2. Letos se hosté gólově neprosadili, ale na přesnou trefu dlouho čekal i Jeseník. Už v prvním poločase byli domácí několikrát velmi blízko, například Prachařovu střelu zastavila tyč a pokusy Minky, Kysely či Furika zblokovali obránci. Hosté zahrozili z brejků a připravili si pár nebezpečných zakončení, brankář Pastucha ml. ovšem udržel čisté konto.

Na začátku druhé půle šli domácí zaslouženě do vedení, když se hlavou prosadil Mlynář. Pak si Jeseník připravil další řadu příležitostí a měl územní převahu. kterou ale gólově přetavil až v závěru utkání. Furik z hranice šestnáctky technickou střelou poslal míč k tyči. V poslední minutě dostal přihrávku za obranu Kysela a sám před gólmanem se nemýlil.

V jesenické sestavě se představil v druhém poločase Tomáš Andrušík ze Zlatých Hor, který trénuje s mužstvem. Do zápasu nemohli nastoupit Bříza, Červenka, Keltner a Marcinov.

FOTOGALERIE

Branky: Mlynář, Furik, Kysela.

Sestava: Pastucha ml. – Mráz, Karakasidis, Mlynář, Řezníček – Planý, Minka, Plhák, Prachař – Kysela, Furik. Střídali: Macura, Vavrač, Andrušík.