V sobotu do Petrovic

Druhé jarní utkání a zároveň první výjezd. O bodový export bude Jeseník bojovat v Petrovicích u Karviné. Hraje se v sobotu od 15:30.

Náš sobotní soupeř se krčí na posledním místě tabulky s pouhými dvěma výhrami. Jednu z nich si petrovičtí fotbalisté odvezli právě z Jeseníku, kde jim vyšla sázka na brejky a zvítězili 2:0. Před týdnem Petrovice neodehrály úvodní jarní kolo v Ústí, kvůli nezpůsobilému terénu a tak premiéra druhé poloviny sezony je čeká doma proti Jeseníku.

Náš tým před týdnem v atraktivním duelu remizoval se Vsetínem 1:1 a teď jej čeká další protivník, který je na tom v průběžné tabulce hůře. „Zápas v Petrovicích a za týden doma se Šternberkem považuju za klíčové ve hře o záchranu a pokud je zvládneme, myslím si, že už z toho budeme venku. Pro psychiku mužstva ve zbytku sezony je důležitý úspěšný start do jara a věříme, že se nám v Petrovicích podaří bodovat,“ řekl trenér Josef Zbýňovec.

Jeseník ve čtvrtek i v pátek trénoval už na přírodní trávě, aby se připravil na sobotní zápas. „Je to úplně jiný svět,“ libuje si přechod z umělky na trávu útočník Adam Bříza. Právě na jeho herním rozpoložení může hodně záviset úspěch petrovické mise. Do branky se znovu postaví mladý Honza Pastucha. Ve středu pole bude opět scházet distancovaný Honza Minka a s velkou pravděpodobností i Broňa Mlynář, který stále ještě nemá za sebou fušku na porodním sále. Se svalovým zraněním se dosud nevypořádal Kuba Řezníček, který rovněž do Petrovic nepojede. Na lavičku by měl usednout i dorostenec Pepa Prachař, který dopoledne odehraje zápas dorostenecké divize v Novém Jičíně a poté bude vládním vozem prezidenta klubu přesunut do Petrovic.

Z Petrovic nejsou informace o zásadním posílení podzimního kádru. Lokomotiva sehrála několik přípravných utkání a stejně jako Jeseníku se jim v nich výsledkově příliš nevedlo. Zatímco naše mužstvo už má za sebou ostrý jarní start doma se Vsetínem, pro Petrovice je to soutěžní premiéra jara. Věřme, že to pro nás dobře dopadne.

Utkání TJ LOKOMOTIVA PETROVICE – FK JESENÍK se hraje v sobotu 31.3. od 15:30. Odjezd autobusu stanoven na 11:30 od jesenického stadionu.