Petrovice – Jeseník 4 : 2

Naše mužstvo nezvládlo druhé jarní kolo a prohrálo v Petrovicích. Jeseník vedl 2:0 a vypadalo to, že bezpečně zamíří za ziskem tří bodů, ale druhý poločas přinesl kruté odhalení skutečného stavu mužstva.

Jeseník šel do vedení ve 20. minutě: Plhák z přímého kopu přiťukl Břízovi, který z velké dálky parádní ranou k tyči překvapil gólmana Majerczyka. Domácí tým představil posily z Afriky a prezentoval se snahou o rychlý přechod do protiútoku, který jim ale dlouho nevycházel. Naopak Jeseník po druhé vydařené akci znovu udeřil ve 34. minutě: Bříza zpracoval centrovaný míč pro Marcinova, který z druhé vlny trefil pod břevno.

Rýsoval se bezstarostný zápas, ale o to horší dopad měly následné události. Na konci poločasu si šikovný Hanusek pohrál s naší obranou, položil si i vybíhajícího Pastuchu a do prázdné brány snížil.

Druhou půli domácí ovládli obrovským nasazením a bojovností. A potrestali jesenickou nejistotu. Téměř každý balon letící do vápna znamenal pro hostující tým velké ohrožení a výsledek lze považovat za milosrdný. Největším problémem se ale ukázala benevolentní účast (nebo spíše neúčast) našich hráčů v osobních soubojích. Vedeme 2:0, takže se nám nemůže nic stát? Zatímco petrovičtí odhodláním žrali trávu, Jeseník se svým komorním fotbalem prohrál, co se dalo. Jako bychom po roce a půl v divizi zapomněli, že tato soutěž je v první řadě boj o každý metr hřiště.

V rozmezí sedmi minut domácí třemi góly otočili výsledek a rozhodli o svém vítězství. Dalších gólů v naší síti jsme byli ušetření.

Příští týden hraje Jeseník doma se Šternberkem – dalším týmem, který kandiduje na sestup a tedy dalším soupeřem, který bude bojovat úplně o všechno.

Branky: 
44. D. Hanusek, 56. D. Hanusek, 60. G. Dayero, 63. C. Bibaku – 20. A. Bříza, 34. D. Marcinov.
TJ Lokomotiva Petrovice
Majerczyk – Mbayi, Hujo, Gill, Klimas (77. Urban), Bujok, Czyž, Hoffmann, Dayero, Bibaku (88. Baizath), Hanusek (85. Žyla)
FK Jeseník
Pastucha – Keltner (75. Jurčák), Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz, Marcinov, Plhák (72. Prachař), Andrušík (68. Furik) – Kysela, Bříza.
ŽK: 54. Czyž, 82. Hoffmann, 83. Bibaku – 41. Kysela, 72. M. Furik.
Počet diváků: 125.
Rozhodčí: Šistík Petr – Duda Radim, Tvardek Erik.