V sobotu se Šternberkem

Po domácí remíze se Vsetínem a porážce v Petrovicích nastoupí naše mužstvo k dalšímu utkání proti soupeři, který bojuje o divizní přežití. Do Jeseníku míří FK Šternberk.

Se Šternberkem jsme bojovali o postup v temných dobách I.A třídy a později i v krajském přeboru. Jeseník slavil divizní postup v roce 2016, Šternberk se dočkal o rok později. Historie vzájemných utkání je tedy bohatá, to poslední – už v rámci divize – skončilo na podzim výhrou domácího Šternberku 1:0.

Náš sobotní soupeř má za sebou špatný jarní start, v němž inkasoval po pěti gólech v Havířově i doma od Ústí, aniž by se sám střelecky prosadil. Jeseníku se zase nepovedlo utkání v Petrovicích, v němž jsme přišli o dvoubrankové vedení. „Tohle bude zase úplně jiné utkání. To, že Šternberk dvakrát prohrál 0:5, vůbec nic neznamená, bude to velmi těžký zápas, který může rozhodovat jediná akce, stejně jako u nich na podzim,“ říká trenér Josef Zbýňovec. O sestavě ještě nemá rozhodnuto, nicméně na výběr už bude Jakub Řezníček, který doléčil svalové zranění, a kapitán Mlynář, který vynechal duel v Petrovicích. Klub ovšem neuspěl s žádostí o prominutí zbytku trestu Jana Minky, který si tak „odsedí“ poslední zápas.

Utkání už by se mělo hrát na přírodní trávě.

Utkání FK JESENÍK – FK ŠTERNBERK se hraje v sobotu 7. 4. 2018 od 15:30.