Jeseník – Šternberk 0 : 5

Naše mužstvo nezvládlo domácí utkání s předposledním týmem divizní tabulky. Po špatném úvodu se Jeseník nedokázal vrátit do zápasu.

FOTOGALERIE

Ve 2. minutě Lošťák využil zaváhání v naší obraně a pod padajícím Pastuchou otevřel skóre. V 6. minutě prohraný souboj u postranní čáry, prudká střela z úhlu, kterou náš gólman neudržel a volný Jurečka doklepl do sítě – 0:2. Ve 35. minutě jsme nepokryli prostor před brankou a úplně volný Mudrák z blízka k tyči zvýšil na třígólový rozdíl. A ve 38. minutě zakončoval rychlý protiútok Zifčák. Hosté využili tragického výkonu jesenického mužstva. Byli rychlejší, důraznější, vyhrávali osobní souboje, ovládli střed pole a potrestali individuální chyby v kombinaci se špatným pozičním bráněním. Jeseník zaostal ve všem a po čtvrtém gólu diváci houfně opouštěli stadion.

Ti věrní, kteří zůstali, viděli snahu o zlepšení hry v druhé půli – přístup hostů ale pochopitelně ovlivnil čtyřgólový náskok. Z našich situací stojí za zmínku v prvním poločase nadějný únik Kysely, který byl zastaven a zavánělo to pokutovým kopem. Břízův pokus z přímého kopu zblokoval obránce na roh. V druhé půli si gólman hostí bezpečně poradil s Plhákovou střelou a Karakasidisova hlavička šla vedle. S přibývajícím časem bylo důležitější už jen důstojně a bez újmy dohrát nepovedený zápas. Bohužel, nepovedlo se. V 73. minutě Macura sundal unikajícího soupeře a za zmaření zjevné gólové šance uviděl na přímo červenou kartu. A to znamená další vážné oslabení, minimálně pro příští utkání. Nařízený pokutový kop poslal Tögel do břevna, Šternberk se ale přece jen v závěru dočkal pátého gólu, který dal hlavou Jurečka.

Na příštím domácím utkání Jeseníku bude vstupné zdarma. Přijďte podpořit naše mužstvo a pomoci mu překonat herní a výsledkovou krizi. Děkujeme.

FOTOGALERIE

Branky: 2. Lošťák, 6. a 87. Jurečka, 35. Mudrák, 38. Zifčák.

Jeseník: Pastucha – Keltner (18. Andrušík), Macura, Karakasidis, Vavrač – Mráz (71. Jurčák),  Marcinov, Mlynář, Plhák (61. Prachař) – Bříza, Kysela.
Šternberk: Havlíček – Kuba, Mudrák (77. Hlaváček), Tomanec, Zifčák, Jurečka, Novosad (63. Kuba), Toman, Lošťák, Hustý (10. Tögel), Smrček.

Rozhodčí: Kotala, Dudek – Broskevič – Urban.
ŽK: 65. Macura, 69. Vavrač – 47. Mudrák.
ČK: 73. Macura.
Diváci: 240.