Jeseník – Rýmařov 2 : 3

Na domácím hřišti jsme v pátek v podvečer přivítali třetiligový Rýmařov. V poločase Jeseník prohrával 0:2, ve druhé půli Planý a Bříza dvakrát skórovali.

Samozřejmě pro oba týmy byl více než výsledek důležitý herní test v rámci letní přípravy. Trenéři prostřídali všechny hráče, které měli k dispozici a mohli si vyzkoušet různé varianty sestavy. Do té jesenické se po roce vrátili brankář Michael Vrána a Lukáš Woitek, kromě toho viděl trenér Karakasidis v akci dorostence Bráblíka, Nečesala, Planého, Víchu, Cekurase a Zrníka. V jesenické přípravě je také Pavlík Nguyen, náš odchovanec, který poslední sezonu působil v Mikulovicích.

Hosté šli do vedení v 18. minutě gólem z penalty, kterou proměnil náš bývalý hráč Petr Navrátil. Druhou branku dal Rýmařov na konci poločasu krásnou střelou z dálky. Jeseník se v první půli neprosazoval, ale v té druhé zlepšil pohyb a zrychlil přechodovou fázi. V 65. minutě Zrník důrazem vybojoval míč na půlicí čáře, přihrávkou vyslal do brejku Planého, který si položil gólmana a z ostrého úhlu do prázdné branky snížil. V 74. hosté znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl po dorážce z bezprostřední blízkosti branky. Poslední slovo měl v závěru Bříza, který se pohotově zbavil obránce a prudkou ranou k tyči uzavřel gólový účet.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Nečesal, Mlynář, Cekuras, Vavrač – Woitek, Plhák, Bráblík, Kysela – Bříza, Planý. Střídali: Nguyen, Zrník, Vícha.