Dorost druhý ve Skorošicích

Turnaj o Pohár starosty obce Skorošice, hraný v sobotu odpoledne za krásného letního počasí, byl příležitostí pro první herní přípravu jesenických dorostenců. Těm začne za měsíc krajský přebor pod novým trenérským vedením Karla Cundrly.

Ve Skorošicích měl trenér Cundrla k dispozici brankáře Bašného a sedmnáct hráčů do pole. Z předpokládaného podzimního kádru mu scházeli Balčirák, Malysa, P. Kmínek, T. Cundrla, Sekanina, Plšek, Zrník a Dřímal. Naopak někteří hráči, kteří se představili na skorošickém turnaji, by měli v podzimní sezoně hrát už za muže (Nečesal, Bráblík, Vícha, Planý).

V prvním utkání turnaje vedly domácí Skorošice nad Žulovou už 2:0, favorizovaní hosté ale výsledek otočili a postoupili do finále po výhře 3:2. Náš dorost v druhém utkání svedl vyrovnanou bitvu s Javorníkem. Vedli jsme gólem z penalty, kterou po faulu na Planého proměnil na začátku druhého poločasů Bráblík. Dynamo ale brzy vyrovnalo a utkání dospělo do nerozhodného konce. Penaltový rozstřel zvládli lépe naši kluci, když Bašný jednu penaltu chytil a jedna skončila na břevně. Za Jeseník proměnili Bráblík, Bouchal, Vícha a Planý.

V utkání o třetí místo vyhrál Javorník nad Skorošicemi 3:1 a do finále nastoupili naši dorostenci proti Žulové. Ta začala aktivně a po naši chybné rozehrávce vedla 1:0. Pak Jeseník předvedl několik vydařených kombinačních akcí a jednu z nich zakončil úspěšně Planý. Na konci poločasu šla Žulová znovu do vedení a na začátku druhé půle zvýšila už na 3:1. Když pak bývalý jesenický gólman Červenka (nastoupil v žulovském útoku) přidal čtvrtou branku, zdálo se být o osudu finálového zápasu rozhodnuto. Jenže naši kluci se nevzdali. Tulis hlavou snížil a pět minut před koncem dal Kmínek kontaktní gól. Snaha o závěrečný nápor ale nevyšla, Žulová si vedení zkušeně uhlídala a stala se po zásluze vítězem celého turnaje.

Naše mužstvo se prezentovalo sympatickými výkony a snažilo se hrát kombinační fotbal, za který si vysloužilo uznání soupeřů i diváků.

FOTOGALERIE

Pořadí: 1. FK Stomix Žulová, 2. FK Jeseník U-19, 3. Dynamo Javorník, 4. TJ Skorošice.

Sestava: Bašný – Jánoš, D. Krézek, T. Krézek, Latzel, Bráblík, Horák, F. Kmínek, Červeňák, Sytař, Planý, Kozub, Tulis, Nečesal, Marek, Daniel, Bouchal, Vícha.