Jeseník – HFK Olomouc B 2 : 2 (penalty 3:4)

Jeseničtí dorostenci vstoupili do krajského přeboru domácí remízou s „béčkem“ olomouckého HFK. Na penalty byl šťastnější soupeř.

Značně omlazený tým, z něhož většina starších dorostenců byla přeřazena do mužů, vede do nové sezony trenér Karel Cundrla. Ten mohl v prvním utkání krajského přeboru využít právě dvou posil z mužského týmu, a to Jirku Víchu a Martina Bráblíka, který v sobotním utkání v Hněvotíně odehrál celých devadesát minut.

Utkání se hrálo v režii domácích, kteří ale vyhořeli v zakončení a hosté je na konci poločasu potrestali ze dvou rychlých protiútoků. Jeseník byl ale po většinu zápasu lepším týmem, i po změně stran se snažil o aktivní útočný fotbal a po zásluze se mu podařilo alespoň vyrovnat. V 61. minutě po volném přímém kopu Patrika Kmínka hlavičkoval ve výskoku Matěj Sytař a kontaktní gól nastartoval domácí k ještě větší ofenzivě. Vyrovnání přišlo až v 88. minutě, kdy opět po centru, tentokrát z kopačky Martina Bráblíka, zakončil v malém vápně Fredy Červeňák.

Penaltový rozstřel o druhý bod do tabulky vyšel lépe hostům. Za Jeseník se trefili Bráblík, Horák a Bouchal, neproměnili Vícha a Dřímal. HFK nedalo jednu penaltu a zvítězilo 4:3.

Také za týden se jesenický dorost představí doma, tentokrát proti Čechovicím v sobotu 25. 8. od 10:00.

FOTOGALERIE

Branky: 61. Sytař, 88. Červeňák – 34. Stoppen, 39. Vraj.

Sestava: Bašný – Vícha, Sytař, Tulis, Dřímal – Horák, P. Kmínek, Latzel – F. Kmínek, Červeňák, Bouchal. Střídali: Bráblík, Janoš, Balčirák.