To byla jízda: Jeseník – Chválkovice 6 : 1

Čtvrté jarní utkání I.A třídy dopadlo pro naše mužstvo nad očekávání. Aktuálně třetí tým tabulky si odvezl z Jeseníku debakl 6:1.

S koncem jednostranného utkání se mezi spokojenými domácími diváky stále častěji vkrádala myšlenka, jak je možné, že tento soupeř je na třetím místě tabulky. Správná otázka by ale měla znít, jak je možné, že Jeseník je až někde uprostřed. Protože to, co mužstvo trenéra Ševčíka předvádělo, nemělo daleko k dokonalosti. Nádherné akce zakončované ještě hezčími góly. Nasazení a důraz v osobních soubojích. Promyšlené kombinace a souhra takřka naslepo. A hlavně obrovská chuť do hry, to co mužstvu scházelo na konci zpackaného podzimu.

Soupeř z Chválkovic měl ve svém středu Štrbíka, bývalého hráče Sigmy Olomouc. Nebylo jim to nic platné, krok drželi pouze první čtvrthodinu, kdy hýřili pohybem a snažili se o aktivitu. Jenže pak se během pěti minut jejich hra sesypala, jak domeček z karet. Střídající Martin Furik, který v 6.minutě vystřídal zraněného Petra Glace, dostal tři rychlé kolmice za obranu a třikrát překonal chválkovického gólmana. Možná nejrychlejší hatrick v historii jesenického fotbalu se stal základem pohodové výhry nad obávaným soupeřem, z kterého šel strach pouze podle předchozích výsledků, ale na hřišti toho hosté moc neukázali. Vlastně jim vyšla jediná akce na konci poločasu, kdy dobře zahraným signálem po nařízeném přímáku vyšachovali domácí obranu a zakončovali do prázdné branky. Snížili tak na 3:1, přitom ale Jeseník v první půli zahodil další minimálně tři gólové šance.

Po změně stran Jeseničtí vycházeli z pevné obrany a smrtícími brejky deptali soupeře. Čtvrtou branku zařídil Jakub Karakasidis, když kolmý nákop do pokutového území tečoval jeden z hostujících hráčů a hlavou překonal vlastního brankáře. Na 5:1 zvyšoval z brejku Pavel Kysela, který zužitkoval výbornou Furikovu přihrávku. A závěrečnou lahůdku připravil divákům Jan Minka, který svůj vynikající výkon korunoval deset minut před koncem excelentní střelou z pětadvaceti metrů do horního rohu branky. Netřeba dodávat, že Jeseník, v jednom z nejlepších výkonů celé sezony, si připravil mnoho dalších střeleckých pokusů, zatímco na druhé straně si brankář Vrána se jen dvakrát úspěšně natáhl pro nebezpečné střely.

PODROBNÁ REPORTÁŽ ZDE

Sestava: Vrána – Novák, Macura, Keltner, T.Glac – Nepožitek, Minka, Karakasidis, Vavrač (81. Bříza) – P.Glac (6. Furik), Kysela (65. Zrník)

IMG_0561 IMG_0560 IMG_0559 IMG_0555 IMG_0549 IMG_0548 IMG_0547 IMG_0544