Ohlédnutí za fotbalovým víkendem

V povelikonočním týdnu se událostí číslo jedna v FK Jeseník stala vysoká výhra našeho A-mužstva nad obávanými Chválkovicemi. Co všechno přinesl uplynulý víkend?

MUŽI

Jesenická jednička rozdrtila Chválkovice 6:1. Hattrickem se blýskl Martin Furik, který přitom ani nebyl v základní sestavě, ale po úvodní pětiminutovce vystřídal zraněného Petra Glace. Naše mužstvo potěšilo nejen výsledkem, ale i velmi dobrým výkonem všech hráčů.

DOROST

Dlouhodobý problém v kádru dorostu ještě umocnila zdravotní absence několika hráčů a tak do Valašského Meziříčí k diviznímu dvojutkání odjíždělo jen torzo obou týmů. Přesto starší dorost odehrál výborné utkání, hráči bojovali a nechali na hřišti všechno. Ještě pět minut před koncem vedl Jeseník 3:2, ale pak domácí vyrovnali. Z tohoto důvodu byla remíza trochu zklamáním. Řada hráčů mladšího dorostu musela vypomáhat v utkání starších dorostenců a tak k utkání sedmnáctek nastoupili unavení po namáhavém utkání starší kategorie. Výsledkem byla vysoká prohra 1:7.

ŽÁCI

Očekávané utkání dvou nejlepších mužstev krajského přeboru starších žáků mezi Jeseníkem a Zábřehem skončilo remízou 0:0. Naši kluci si výhru zasloužili, měli více šancí, ale chybělo potřebné štěstí. Utkání stejných soupeřů v kategorii mladších žáků se v prvním poločase také vyvíjelo nerozhodně, ale po změně stran naši hráči rozstříleli Zábřeh 8:1 a upevnili si vedení v tabulce.

PŘÍPRAVKA

Starší přípravka potěšila čtvrtečním výkonem proti vedoucímu okresního přeboru České Vsi, kterou jsme na domácím hřišti porazili 7:2. Ale o dva dny později naše U-11 po hrubých chybách prohrála v Supíkovicích 4:7. B-družstvo starší přípravky (U-10) na domácím stadionu podlehlo vysoko Mikulovicím 4:11 a nedařilo se ani našim nejmladším v soutěži mladších přípravek (U-9), kde Jeseník prohrál v Supíkovicích 3:24.