Lutín – Jeseník 2 : 3

Z Lutína hlásíme: vyloupeno! Kolektivní zodpovědný výkon opepřený disciplínou a dobrou taktikou přivedl jesenické mužstvo ke třem bodům na půdě krajského lídra v Lutíně. V prvním poločase Vavrač a Bříza dvakrát vyrovnávali, na začátku druhé části rozhodl o našem vítězství Planý.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Od začátku to vypadalo na poněkud průserovou neděli. Nejprve zmatky s dresy (domácí modří, hosté taky), což se nakonec ukázalo jako naše administrativní chyba. Náhradní sadu jsme si do Lutína nevezli, domácí se odmítli převlékat, ale byli tak hodní, že nám půjčili pěkné bílé dresy s límečkem. Aspoň jsme jim mohli ukázat Bílý balet…

Mnohem horší věc se udála v 15. minutě. Vašek Keltner blokoval nebezpečnou střelu z úhlu a střetl se se soupeřem tak nešťastně, že skončil na nosítkách a následně v nemocnici. Vyšetření odhalilo přetržené vazy v koleni a nutnost okamžité operace. Bohužel není prvním, ani posledním fotbalistou, který skončí s kolenem pod kudlou…

Ale fotbalový život šel dál a už ve 20. minutě se domácí radovali. Tahoun lutínské ofenzivy Los dostal uvolňující přihrávku ve vápně a z úhlu pod padajícím Vránou otevřel skóre. Jeseník si po inkasované brance vytvořil převahu a během pár minut rozehrával sedm (!) rohových kopů za sebou. Ten poslední skončil vyrovnáním, když Plhákův přetažený centr vrátil hlavou před branku Macura a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Vavrač, který z blízka poslal míč do sítě. Další minuty pro změnu patřily domácím, kteří se ve 31. vrátili do vedení: brankář Vrána šel na centrovaný míč, byl atakován důrazným soupeřem a balon se dostal k volnému Skopalíkovi, který zakončoval do prázdné branky.

Atraktivní zápas přinášel řadu zajímavých momentů a ještě do poločasu stihl Jeseník vyrovnat: Mráz vyhrál souboj uprostřed hřiště, Minka založil útočnou akci a krásnou přihrávkou vyslal do zakončení Břízu, který pohotově k tyči srovnal na 2:2. Skóre se ale mohlo znovu měnit těsně před přestávkou, kdy domácí tým rychlým přechodem zaskočil naši defenzivu a po centru z pravého křídla zakončoval u zadní tyče volný Schön těsně vedle odkryté brány.

Druhý poločas začal Jeseník aktivně, hráči cítili, že fotbalovost je na jejich straně a mohou tady uspět. Nejprve se Vavrač prokličkoval do šestnáctky a v nadějné pozici pálil nad. V 53. pak dostal přihrávku do běhu Planý, rychlou kličkou se sice dostal do ostrého úhlu, ale i z něj dokázal trefil odkrytou bránu – 2:3!

Poslední půlhodinu byli hosté pod tlakem a v největší lutínské šanci se v 68. minutě vyznamenal Vrána, který na čáře chytil nebezpečné Losovo zakončení. Jeseník číhal na brejky a dostal se do dvou dobrých příležitostí, ale skóre už se neměnilo.

Na obou mužstvech bylo znát, že hrají první soutěžní zápas po delší pauze a do optimální formy jim ještě něco chybí. Přesto to bylo dobré utkání, plné zvratů, zajímavých momentů a pěkných gólů. K fotbalové kvalitě přispěla i přesná trojice rozhodčích na čele s hlavním Romanem Vedralem. Jeseník bojoval, dřel, na konci srdnatě bránil těsný náskok a obstál. Mimořádně cenný výsledek nás alespoň na chvíli posílá do čela tabulky, Lutín má ale zápas k dobru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 20. Los, 31. Skopalík – 26. Vavrač, 43. Bříza, 53. Planý.

Sigma Lutín: Nejezchleb – Gallik (69. Prucek), Skopalík, Chrást, Hrabálek, Vymazal, Konečný, Schön (65. Rec), Los, Brhel (82. Pazdera), Šoupal.

FK Jeseník: Vrána – Vavrač, Keltner (18. Cekuras), Macura, Zrník – Bráblík (46. Nečesal), Plhák, Minka (67. Novák V.), Mráz – Bříza, Planý (85. Urban).

ŽK: Vymazal, Šoupal – Plhák, Mráz, Macura.

Rozhodčí: Vedral, Motal, Kopecký.

Diváci: 170.