Ohlédnutí za víkendem

Muži měli hrát doma s Hněvotínem, který ale před startem jara odstoupil. Do jarní části vstoupili úspěšně dorostenci i mladší žáci. Starším žákům se jarní premiéra nepodařila.

DOROST U-19: HFK OLOMOUC B – FK JESENÍK 1 : 2

Na hrbolaté trávě tréninkového hřiště v olomoucké Holici nezačali naši dorostenci dobře. V 8. minutě po rychlém brejku šli domácí do vedení. Ještě do přestávky ale hosté otočili výsledek: ve 14. minutě důrazným presinkem ve středu hřiště založili útočnou akci, Horák navoněnou přihrávkou našel nabíhajícího Tomáše Krézka, který z voleje parádní ranou k bižší tyči vyrovnal. A za dalších sedm minut už Jeseník vedl. Horák si postavil míč u postranní čáry k přímému kopu. Jeho zatočený centr proletěl nikým netečovaný celým pokutovým územím a zaplul k zadní tyči. Hosté hráli v první půli dobře, byli lepší a mohli náskok navýšit, když ve dvou šancích pálil Jandl do gólmana. Těsně před přestávkou si ale v jesenickém táboře pořádně oddechli, když domácí střela skončila na tyči a dorážku bravurně zneškodnil Bašný. Po změně stran se Jeseník nikam nehnal, domácí získali převahu a připravili si několik nebezpečných akcí, které ale gólem neskončily. V největší jesenické příležitosti po brejku neuspěl ani Dan Krézek a tak skóre už se nezměnilo.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: Krézek T., Horák

Sestava: Bašný (55. Balčirák) – Sytař, Nečesal, Tulis, Bouchal – Krézek D., Horák, Marek, Latzel, Krézek D. – Červeňák. Střídali: Dřímal, Jandl, Plšek, Janoš, Daniel.

STARŠÍ ŽÁCI U-15: TJ SOKOL DUB n.M. – FK JESENÍK 2 : 1

Během zimní pauzy opustili mužstvo bratři Pudilovi přestupem do Slavie Praha a oslabený kádr zahájil jaro neúspěšným zápasem v Dubu nad Moravou. První poločas nevypadal špatně a po krásné trefě Polčáka Jeseník vedl. Po změně stran domácí převzali iniciativu a dvěma trefami otočili výsledek. Jesenické kluky musely o to více mrzet neproměněné šance ze závěru poločasu.

MLADŠÍ ŽÁCI U-13: TJ SOKOL DUB n.M. – FK JESENÍK 2 : 9

Jeseničtí mladší žáci zvládli perfektně úvodní jarní duel v Dubu a upevnili si vedení v soutěži. Do poločasu vedli hosté 3:0 po dvou gólech Oříška a jedné trefě Látala. Po přestávce zvyšovali Planý, Galík, Látal, Oříšek, Marinka a Hradil. Domácí snižovali za stavu 0:5 a 1:9.

PROGRAM TOHOTO TÝDNE

Muži: FK JESENÍK – FC ŽELATOVICE, sobota 6.4. v 15:00.

Dorost: SOKOL ČECHOVICE – FK JESENÍK, neděle 7.4. v 10:00.

Žáci: FK JESENÍK – FK NOVÉ SADY, sobota 6.4. v 10:00 (starší) a v 11:45 (mladší).

Mladší přípravka: FK JESENÍK A – FK JESENÍK B, neděle 7.4. v 10:00.