HFK OLOMOUC B – JESENÍK 3 : 6

Jeseníku se podařilo zastavit sérii porážek a ze hřiště posledního týmu krajské tabulky si odváží zasloužené tři body.

V sychravém nedělním podvečeru viděli diváci v olomoucké Holici devět branek. Hosté šli do vedení v 7. minutě, kdy Zrník předložil gólovou přihrávku Kyselovi, a ten se nemýlil. Ve 21. vyslal Bříza směrem k bráně Mráze, který se svojí šancí rovněž naložil bezchybně. Vypadalo to, že Jeseník má zápas plně pod kontrolou a domácí tým působil bezradně. Jenže stačily pouhé tři minuty, aby tato teorie dostala na frak: dvakrát odvrátila jesenická obrana rohové kopy za hranici šestnáctky a dvakrát vrátili domácí hráči míč tvrdou střelou za záda Vrány – ve 24. minutě Henkl a o padesát vteřin později Stoklasa. Nezůstalo ale jen u rychlého vyrovnání: ve 35. minutě si Novák neporozuměl s Vránou a jesenické zmatky potrestal Malenda. HFK vedlo 3:2. Těsně před odchodem do kabin Plhák nastartoval Břízu, který se prohnal okolo dvou obránců a přesnou střelou vyrovnal.

Šest gólů za poločas se hned tak nevidí, ale po změně stran už se prosazovali pouze hosté. Už pět minut po návratu z kabin dostal Jeseník do vedení Bříza, kterému opět asistoval Plhák. Jesenický kapitán založil o chvíli později další gólovou akci, přes Mráze se míč ocitl znovu na kopačce Břízy, který zkompletoval hattrick a Jeseník vedl 5:3. Další komplikace a drama už hosté nedovolili, naopak v závěru se ještě prosadil krásnou střelou z dálky Plhák.

Trenér Jakub Karakasidis se musel obejít bez distancovaného Vavrače, který si odpykal jednozápasový trest za středeční vyloučení v Mohelnici, a chyběl také zraněný útočník Planý a tvůrce hry Minka. V druhém poločase tak dostali prostor také šestnáctiletí dorostenci Tulis a Krézek.

Návrat do vítězné nálady přišel v pravý čas – už za týden přijede do Jeseníku aktuální lídr soutěže a kandidát na divizní postup Všechovice.

Branky: 24. Henkl, 25. Stoklasa, 35. Malenda – 7. Kysela, 21. Mráz, 44., 50. a 52. Bříza, 86. Plhák.

HFK Olomouc B: Kubica – Svoboda, Marek, Stoklasa, Schmidt, Němec, Vinter, Vojtek, Vlk, Malenda, Henkl.

FK Jeseník: Vrána – Nečesal (50. Krézek D.), Cekuras, Macura, Novák – Zrník, Mráz, Plhák, Karakasidis – Bříza, Kysela (46. Tulis).

Žluté karty: – Novák

Rozhodčí: Dorušák – Motal, Foral.

Diváci: 26