V sobotu doma se Všechovicemi

Odčinit poslední domácí nezdar se pokusí jesenické mužstvo v sobotu od 17 hodin na vlastním stadionu. Soupeřem ale bude nejlepší mužstvo krajského přeboru, aktuálně vedoucí Tatran Všechovice.

Dva týdny uběhly jako voda a je tady další domácí utkání. Náš soupeř rozhodně nejede do Jeseníku na výlet, naopak bude zde tvrdě hájit své vedoucí postavení a tříbodový náskok na druhý Lutín. „Jsou první a výsledky ukazují, že mají formu, ale my jsme doma a tam vždy chceme bodovat, ať hrajeme proti komukoliv,“ říká jesenický trenér Jakub Karakasidis. Odhodlání domácí party bohužel komplikuje rozšiřující se marodka: mimo hru zůstává tvůrce hry Jan Minka, k němuž se minulý týden připojil i Karel Nečesal, který nedohrál utkání na HFK. Velký otazník visí nad Pavlem Kyselou, jenž musel z posledního zápasu rovněž předčasně odstoupit. Nejspíš pouze na lavičku usednou nedoléčení Matěj Planý a Martin Bráblík a tak sestavu náhradníků, stejně jako před týdnem, budou muset doplnit dorostenci. Dobrou zprávou je alespoň návrat Jana Vavrače, který si odpykal jednozápasový trest za vyloučení v Mohelnici. „Rádi bychom napravili poslední domácí neúspěch a věřím, že divákům ukážeme dobrý výkon,“ dodává Jakub Karakasidis, který při početné marodce znovu oblékne dres a půjde do utkání od první minuty jako hrající trenér.

Všechovice vyhrály posledních sedm utkání (z toho ovšem tři až na penalty) a pět kol před koncem zůstávají hlavními favority na celkové prvenství. Podle kuloárních informací vedení klubu chce, v případě triumfu v kraji, posunout mužstvo do divize, což se zřejmě nedá říci o momentálně druhému Lutínu, který už loni odmítl postup z prvního místa.

Utkání FK JESENÍK – TATRAN VŠECHOVICE se hraje v sobotu 18. 5. 2019 od 17:00 hodin.