Mladší žáci rozstříleli i Zábřeh

FK Jeseník U13 – Sulko Zábřeh na Moravě 8:1 (1:1)

V nedělním odpoledni jsme sehráli další zápas proti aktuálně třetímu celku tabulky Sulku Zábřeh na Moravě. Hrálo se na kvalitním terénu a od prvních minut byla na našich borcích vidět nervozita z důležitosti zápasu. Hosté od prvních minut na nás nastoupili s jasnou taktikou. Aktivně nás napadali a každý souboj důsledně dohrávali, někdy i za hranicí pravidel. Po celou dobu jsme sice měli míč na našich kopačkách, ale bez kýženého efektu vstřelené branky. Postupem času se do šancí dostával i soupeř. Ve dvacáté minutě po chybě naší obrany se na osamoceného Martina Látku řítil útočník hostů, ale skvělým zákrokem nás náš gólman podržel. Nicméně o dvě minuty později se hosté již radovali z úspěchu, a to když střelu z dobrých dvaceti metrů nešťastně tečoval náš stoper a Martin na míč již nestačil reagovat 0:1. V té chvíli vypadal soupeř opticky lépe, měl lepší pohyb a držení míče. Také k tomu přispělo pravidelné střídání kluků z lavičky. Obdržený gól naše borce nezlomil. Začali napadat soupeře na jejich polovině a velkou aktivitou zejména Honzy Zrníka jsme začali přebírat otěže zápasu do svých rukou. Soupeř se začal bránit a dělal chyby. Ve třicáté první minutě vybojoval Honza Zrník míč na krajním bekovi soupeře utekl po lajně a zpětným centrem oslovil Honzu Bouchala, který však nastřelil pouze brankáře, ale vyražený míč důsledně sledoval Matyáš Latzel a vyrovnal na 1:1. Do konce poločasu se již skóre nezměnilo.

O poločase jsme kluky pochválili za velikou bojovnost, kterou v první půli předváděli. Chtěli jsme po nich rychlejší odevzdávání míče, které naši hru velmi oživí. Po vydechnutí jsme na soupeře nastoupili s jasným cílem dát rychle branku a celý zápas dovést do vítězného konce. To se nám taky povedlo a druhý poločas byl zcela v naší režii. Dali jsme hostům sedm krásných branek, a to další vychytal jednoznačně nejlepší hráč hostí brankář. Na velice tvrdou hru Sulka jsme vyzráli rychlým pohybem a chytrostí. Zaslouženému vítězství přihlížela velice slušná divácká návštěva, která musela být s výkonem kluků zejména v druhém poločasu spokojena. Za jejich fandění jim jménem kluků velice děkujeme a pevně věříme, že našimi výkony přilákáme další příznivce dobrého sportu. Hned ve čtvrtek 1.5.2014 sehrajeme další domácí utkání, a to proti hostům z Mohelnice. Podzimní utkání mělo skvělou úroveň a tak si myslíme, že se bude i ve čtvrtek na co dívat.

Závěr: Pochvala za kvalitní výkon a velké srdíčko.

Branky: Zrník Jan 3x, Krézek Daniel 2x, Bouchal Jan 2x, Latzel Matyáš 1x

Sestava: Látka – Sytař, Cekuras, Dostál – Zrník, Cundrla, Latzel – Krézek. Střídali: Bouchal, Plšek, Vajda. Trenéři K.Cundrla a K.Zelinka.