Mohelnice – Jeseník 3 : 1

V úmorném vedru Jeseník nestačil na Mohelnici a z nepovedeného utkání odešel bez bodů.

Po třízápasové vítězné šňůře se hosté museli sklonit před výkonem mohelnického mužstva, které se lépe vypořádalo se sobotním horkem, bylo živější a mělo více sil. Jeseník držel krok v prvním poločase, kdy se hrál vyrovnaný a otevřený fotbal, po změně stran ale měli domácí převahu, kterou přetavili ve vítězství. S Mohelnicí jsme tak ani na třetí pokus po návratu z divize nebodovali.

Většina nebezpečných akcí domácích šla po levém křídle, odkud také Jeseník poprvé inkasoval ve 26. minutě. Vyrovnaný první poločas skončil mohelnickým vedením 1:0, když Jeseník byl dvakrát blízko ke gólu: Mráz na zadní tyči naběhl na přetažený centr a těsně minul, Bříza to zase zkoušel z velké dálky obloukem přes vysunutého gólmana, ale rovněž nepřesně.

Začátek druhého poločasu hostům vyšel perfektně: Mráz potáhl míč do strany, našel Břízu a přes Kyselu se akce dostala až k Plhákovi, který pohotově zakončil – 1:1! Vyrovnání jakoby Jeseník ukolébalo a tým se začal herně vytrácet. Mohelnici nakopla vydařená standardní situace, kdy po nákopu ze středu hřiště propadl míč k nehlídanému Fišarovi a v 67. minutě domácí znovu vedli. Definitivně pak pojistili vítězství rychlou akcí do otevřené jesenické obrany a Ryba zakončoval na 3:1. Jeseník se na odpověď nezmohl, i když v závěru si připravil dvě nadějné možnosti.

Trenér Mlynář se v utkání musel obejít bez zraněného špílmachra Minky, scházel také Bráblík a zcela fit nebyl ani mladý Cundrla, takže uprostřed hřiště musel zaskočit křídelník Vavrač. Za týden hostí Jeseník na svém stadionu Litovel.

Branky: 26. Kožela, 67. Fišara, 74. Ryba – 50. Plhák.

FK Mohelnice: Hora – Nguyen (75. Kloss), Šváb, Dunovský, Pinkava, Čank, Ryba, Fišara, Pauliny, Srdýnko (87. Zapletal), Kožela (80. Brulík).

FK Jeseník: Vrána – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Mráz (79. Urban), Plhák, Vavrač, Kysela (89. Kmínek) – Planý (70. Cundrla), Bříza.

Žluté karty: Šváb, Fišara – Mráz.

Rozhodčí: Vedral – Petrásek, Motal,

Diváci: 110