Jeseník – Černovír 4 : 1

Týden poté, co se na jesenickém stadionu představili muži Slovanu Černovír (a Jeseník je porazil 4:0), přijeli na stejné místo také dorostenci stejného klubu. A Jeseník znovu překonal soupeřovu obranu čtyřikrát.

FOTKY Z UTKÁNÍ

S Černovírem sehrál Jeseník v minulé sezoně dvě krásné vyrovnané bitvy. Olomoucký tým suverénním způsobem vyhrál krajský přebor a na cestě za triumfem ztratil body právě jen v zápasech s Jeseníkem: na podzim remíza 3:3 v Černovíře, v červnu pak odveta v Jeseníku s domácím vítězstvím 3:2 – to byla jediná porážka Slovanu v sezoně.

Začal ale nový ročník a karty se mění, pochopitelně to souvisí s přesuny ročníků. Nejlepší střelec kraje Hanus byl přesunut s několika dalšími hráči do mužského týmu Černovíra a doplnění kádru změnilo kvalitu. Na druhé straně kostra jesenického mužstva, které v minulé sezoně skončilo třetí, zůstala pohromadě. Kádr opustily ročníky 2000, tedy Vícha, T.Krézek a brankář Balčirák. Bouchal přestoupil do Šumperku, Latzel se vrátil do mateřské Žulové, kde bude hrát za muže, Plšek skončil s fotbalem. Z jesenických žáků se do dorostu posunuli Bartoš a Samuel Planý, ze Zábřehu pak přišel gólman Jurčák. A jelikož nakonec sešlo z přestupu brankáře Malysy do Prostějova, má trenér Cundrla k dispozici rázem tři gólmany. Za posily lze brát i bratry Kmínkovy – mladší Filip se vrací na trávníky po těžkém zranění z futsalu, Patrik Kmínek se po půl roce stráveném v Krnově připojil do přípravy mužů, ale počítá se, že bude pendlovat mezi oběma týmy. V souvislosti s dorostem připomeňme, že v mužích FK Jeseník trvale hrají Cekuras, Cundrla a Zrník, tedy hráči, kteří stále věkem spadají do dorostenecké kategorie.

Po vítězství v Chomoutově 2:0 předvedli Jeseničtí solidní výkon v prvním domácím utkání a Černovír jednoznačně přehráli. Skóre otevřel ve 12. minutě Tulis, když si našel Horákův rohový kop a hlavou k tyči nedal gólmanovi šanci. Rychlý útočník Červeňák svoji první příležitost poslal těsně mimo, druhou šanci, při které se opět řítil sám na branku, vyřešil mnohem lépe a v 17. minutě Jeseník vedl už 2:0. Další šance na sebe nenechaly čekat, ale třetí branka, která by definitivně zlomila soupeřův odpor, padla až v druhém poločase, kdy Horák vystihl černovírskou rozehrávku a chladnokrevně proměnil svůj nájezd na osamělého brankáře. V 70. minutě se prosadili hosté po nedorozumění v jesenické defenzivě. Poslední slovo ale měli domácí, v 74. minutě proměnil pokutový kop Krézek.

„Naše hra nebyla ještě úplně ideální, často nám chyběl lepší pohyb a nabídka ve středu hřiště. Ale zároveň kluci předvedli několik povedených akcí a když jsme zjednodušili kombinace, najednou jsme lehce soupeře přehrávali,“ hodnotil výkon mužstva trenér Karel Cundrla.

Jesenické dorostence čekají v následujícím týdnu hned dva výjezdy: ve středu vložené kolo v Konici a v neděli těžký souboj v Nových Sadech.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 12. Tulis, 17. Červeňák, 65. Horák, 74. Krézek – 70. Kalvach.

Sestava: Malysa (30. Bašný, 60. Jurčák) – Daniel, Sytař, Tulis, Dřímal – Planý, Krézek, Marek, Horák, Jandl – Červeňák. Střídali: Kmínek F., Bartoš, Sekanina, Nedoma.