Úspěšný start žáků

V sobotu dopoledne byl rozehrán nový ročník krajského přeboru žáků v kategoriích starší U-15 a mladší U-13. Jeseník hostil Čechovice.

FOTKY Z UTKÁNÍ STARŠÍCH ŽÁKŮ

Oba jesenické týmy suverénně vstoupily do nové sezony. Starší žáci U-15 porazili Čechovice hladce 10:0. Kromě vysokého vítězství potěšili domácí i dobrou hrou, snažili se hrát kombinační kolektivní fotbal naordinovaný trenérskou dvojicí Libor Sláma – Karel Zelinka. Střelecky zářil Matěj Valíček, který se připojil k jesenickému mužstvu před sezonou z mateřské Žulové. Postaral se o rovnou polovinu z deseti vstřelených branek. Třikrát se trefil Adam Sláma, který věkem ještě spadá do mladší kategorie, ale výkonnostně už může bez problémů hrát proti starším soupeřům. Po jednom gólu dali kapitán Jiří Kubánek a další nový hráč v Jeseníku Nikolas Kočica, který přestoupil před sezonou z Lipové.

FOTKY Z UTKÁNÍ STARŠÍCH ŽÁKŮ

Mladší žáci FK Jeseník ovládli poslední tři ročníky krajského přeboru a pod novou trenérskou dvojicí Matěj Planý – Tomáš Cundrla by rádi přidali čtvrtý triumf v řadě. První krok byl úspěšný, nad Čechovicemi zvítězil Jeseník 8:0. Martin Látal se blýskl hattrickem a svým spoluhráčům připravil i další gólové pozice. Po dvou brankách vstřelili Sebastian Planý a Juraj Viskupič. Osmigólový účet pak uzavřel Tymoteusz Mateusz Kibier.

Starší žáci U-15: Schlögel – Zelinka, Sláma, Plšek, Látal, Kubánek, Petrík, Marinka, Planý Seb., Valíček, Galík, Kočica, Glac, Polčák, Vencálek, Hlobil, Kozub.

Mladší žáci U-13: Sytař – Vencálek, Plšek, Ress, Látal, Kozub, Sláma, Juhaňák, Planý Seb., Hradil, Galík, Kučera, Jarušek, Kibier, Plachetka, Viskupič, Bernatík.