Jeseník – Litovel 1 : 3

Po Mohelnici prohrálo naše mužstvo stejným poměrem i doma s Litovlí. Zkušený a takticky dobře připravený soupeř získal do poločasu dvoubrankové vedení a v druhé půli bezpečně uhlídal náskok.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Ve špatném počasí a při konkurenci televizního reprezentačního fotbalu dorazila na jesenický stadion jen hrstka věrných diváků. A ti viděli aktivní a ofenzivní nástup domácích, kteří si v úvodní čtvrthodině připravili dvě velké gólové šance. Zejména při Břízově zakončení scházely centimetry. Jesenicka hra se začala bortit s prvním inkasovaným gólem. Litovelský kapitán Dragon se šikovně uvolnil, pronikl do šestnáctky a překonal Pastuchu. Hosté – do té doby pod tlakem – najednou ožili a v rychlém sledu si připravili další možnosti, zejména po rohových kopech. A ve 33. minutě odražený balon uklidil podruhé do jesenické sítě Bednář.

Domácí si se soupeřem nevěděli rady. V závěru poločasu sice znovu na chvíli převzali aktivitu, ale dobře organizovaná litovelská defenziva nás do šancí nepouštěla. V druhém poločase hosté hlídali dvoubrankový náskok a vyráželi do nebezpečných protiútoků. V 57. minutě pak přetažený centr přetavil ve třetí gól do jesenické sítě Jindra.

Čestný úspěch zaznamenali domácí až v závěru utkání, kdy Planý po levém křídle utekl obránci, ve vápně našel Břízu, který pohotovou střelou korigoval jesenickou porážku.

Následující týden čeká naše mužstvo těžký dvojvýjezd: ve vloženém středečním kole do Šternberka a v neděli do Velkých Losin.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 87. Bříza – 18. Dragon, 33. Bednář, 57. Jindra.

FK Jeseník: Pastucha – Vavrač, Janíček, Cekuras, Zrník (76. Kmínek) – Bajza (50. Planý), Mráz, Cundrla, Plhák, Kysela (63. Bráblík) – Bříza.

Tatran Litovel: Nakládal – Heinz, Jindra, Krátký, Miklánek, Kvapil, Dragon, Šana (75. Knebl), Šrom (86. Tomanec), Přikryl, Bednář.

Žluté karty: Bajza, Plhák, Mráz – Krátký, Šrom, Šana, Bednář, Miklánek.

Rozhodčí: Kopecký – Machala, Šrejma.

Diváci: 70.