Nové Sady – Jeseník 4 : 5

Hodně divoký zápas mají za sebou jeseničtí dorostenci na olomouckém předměstí v Nových Sadech. Po devítibrankové přestřelce hosté odčinili středeční porážku z Konice a vezou si tentokrát všechny tři body.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Domácí do toho šli jako o život a fotbalovější Jeseník se musel vypořádat nejen s bojovným soupeřem, ale i s katastrofálním stavem hrací plochy. Tréninkové hřiště v Nových Sadech, na které domácí klub poslal oba týmy, připomínalo spíš dostihové závodiště. Ale hosté přesto zvládli první poločas s přehledem a potrestali chyby Nových Sadů. V 19. minutě se Jeseník prokombinoval až na hranici šestnáctky a Horákova ukrytá přízemní střela skončila u tyče. Na 2:0 zvýšil chytře Krézek, když z dálky přeloboval vysunutého gólmana. A poločasový účet uzavřel Tulis, když z přímého kopu zpoza šestnáctky překonal chybujícího gólmana.

Do druhého poločasu vběhli domácí hráči s velkým elánem a snahou smazat tříbrankovou ztrátu. A málem se jim to povedlo. Po dvou centrech do vápna snížili na 2:3 a vzápětí měli gólovku na vyrovnání, kterou Jeseník přežil a z protiútoku znovu udeřil: Cundrla vysunul Červeňáka, ten utekl a bylo to 2:4. Uklidnění do jesenických řad přinesl Krézkův slalom a famózní individuální akce zakončená pátým gólem do novosadské sítě. V 83. minutě domácí proměnili penaltu a v nastavení ještě korigovali na konečných 4:5 z přímáku.

Jeseník má po čtyřech kolech bilanci 3 – 0 – 1 a za týden v sobotu hostí soupeře z Plumlova.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 47. a 83. Fojtík, 62. Kučera, 90. Reiter – 19. Horák, 25. a 75. Krézek, 39. Tulis, 69. Červeňák.

Sestava: Malysa – Daniel, Sytař, Tulis, Dřímal – Kmínek P. – Planý, Horák, Krézek, Jandl – Červeňák. Střídali: Janoš, Cundrla, Nedoma.