Jeseník – Bohuňovice 4 : 0

Zodpovědný a disciplinovaný výkon mužstva, které dnes táhlo za jeden provaz a přímočaře šlo za společným cílem. Výsledek utkání o první místo v krajském přeboru dorostenců je překvapivě jednoznačný, pro hosty poněkud krutý, ale domácí vítězství naprosto zasloužené.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Předzápasová matematika hovořila jasnou řečí: pokud jesenický dorost porazí na svém stadionu vedoucí tým tabulky, vystřídá ho na nejvyšší pozici průběžného pořadí. Všichni aktéři si uvědomovali důležitost zápasu a to se projevilo i v opatrném úvodu. Jeseník byl častěji na míči, hosté v kompaktním bloku zodpovědně bránili. Po dvaceti minutách se ale zrodily náhle dvě obrovské gólovky: nejprve domácí Červeňák obešel gólmana, předložil před prázdnou bránu Patriku Kmínkovi, který ale trefil jediné nesprávné místo – nohy dobíhajícího obránce. Vzápětí na druhé straně hosté vyhráli dva souboje před pokutovým územím a trefili břevno. Ve 26. minutě už se domácí radovali, když Jandl vysunul Červeňáka a jeho přízemní centr našel přesně nohu nabíhajícího Krézka. Těsně před poločasem pak Jeseník zvýšil náskok po rychlé akci: Tulis vyvezl míč, našel na křídle Filipa Kmínka, který se prosmýkl do vápna a zpětnou přihrávkou našel Horáka. Jeho zakončení k tyči bylo profesorské – 2:0.

Na začátku druhé půle se čekal tlak hostí, místo toho ale přišla třetí branka v jejich síti: Horák vyslal do sprintu Červeňáka, který byl v souboji faulován a nařízenou penaltu proměnil nekompromisní dělovkou pod břevno Filip Kmínek. Za třígólového stavu domácí značně polevili a mezi 60 a 75. minutou se ocitli pod velkým tlakem soupeře. Ten si vypracoval minimálně tři gólové šance, trefil břevno a dvakrát se zaskvěl výbornými zákroky brankář Bašný. Závěr si ale domácí pohlídali a v poslední minutě přidali čtvrtý gól: Sekaninův brejkový průnik převzal Krézek, posunul na Tulise, který sám před brankou nezaváhal.

Hosté měli v zakončení dosti smůly (domácí tudíž velké štěstí v obraně), přesto je čisté konto proti týmu s průměrem 3,5 gólu na zápas mimořádně cenné. To nejpodstatnější ovšem vystihuje samotný herní projev svěřenců trenéra Karla Cundrly, kteří do jednoho ukázali srdce, tým, zodpovědnost a velký potenciál. Pokud za týden potvrdí jesenická U-19 tři body v dalším domácí utkání proti Zábřehu, přezimuje na čele krajského přeboru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 29. Krézek, 43. Horák, 53. Kmínek F. (pen.), 90. Tulis.

Sestava: Bašný – Daniel, Sytař, Tulis, Dřímal – Planý Sam., Horák, Kmínek P., Krézek, Kmínek F. – Červeňák. Střídali: Jandl, Bartoš, Sekanina, Nedoma.