Bohuňovice – Jeseník 1 : 1 (pen: 5-4)

Nedělní odpoledne nabídlo v bohuňovickém areálu zajímavé utkání a po devadesáti minutách si oba soupeři rozdělili po jednom bodu. Druhý bonusový bod získali v následném penaltovém rozstřelu domácí.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Až ve čtrnáctém utkání této sezony zaznamenalo naše mužstvo první remízu. Zrodila se po utkání dvou zcela rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním byli hosté lepší a fotbalovější, po změně stran se jen bránili zdrcujícímu tlaku domácích, kteří zaslouženě vyrovnali.

Jeseník bez potrestaného křídelníka Kysely a špílmachra Plháka začal aktivně a na rozdíl od soupeře se snažil o kombinační fotbal. V první šanci se ocitl Planý, ještě lepší pozici si připravil ve 20. minutě Janíček, další gólovku po půlhodině zahodil Vavrač. Jeseník zkrátka tlačil a vzadu bezpečně eliminoval snahu domácích o vysoké a dlouhé nákopy. Ve 42. minutě se Pastuchův výkop dostal k Mrázovi, rychlá klička, bác a Jeseník rázem vedl po nádherné dělovce z pětadvaceti metrů, kdy se balon odrazil od tyče do sítě.

Druhý poločas rozjeli ve velkém stylu domácí. Zlepšeným pohybem získávali územní převahu a zatlačili Jeseník do těžké defenzivy. Nápor vyvrcholil v 67. minutě, kdy po standardní situaci obrana neuhlídala Kopeckého a ten ranou z voleje na brankovišti vyrovnal. I v dalších minutách se hrálo převážně podle bohuňovických not a hosté se nemohli vymanit ze sevření. Navíc v 78. minutě byl vyloučen Minka po druhé žluté kartě a domácí šli do přesilovky. Tu ale Jeseník ubránil a paradoxně až v oslabené sestavě dokázal podniknout několik nadějných výpadů do otevřené bohuňovické obrany. Střelecká šance z toho ale nebyla a utkání dospělo do remízového rozuzlení.

V pěti penaltových sériích uspěli na každé straně čtyři střelci – za Jeseník dávali Cekuras, Janíček, Mráz a Bříza, nedal Zrník. Rozhodlo se v šesté sérii, kdy nejprve Vavrače vychytal domácí gólman a následně bohuňovický Fryčák přesnou trefou zajistil domácím druhý bod.

V roli hlavního trenéra působí v Bohuňovicích někdejší reprezentační útočník Radek Drulák. A další zajímavostí zápasu byl střet bývalých spoluhráčů z jesenické mládeže, neboť v dresu Bohuňovic nastoupil na hrotu Jan Šmirják, někdejší hráč FK Jeseník.

Za týden hrajeme poslední domácí utkání podzimu proti Medlovu.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 67. Kopecký – 42. Mráz

TJ Sokol Bohuňovice: Telíšek – Machala, Kouřil, Šmirják, Fryčák Martin, Král J. (46. Opletal), Fryčák Mojmír, Král M., Kopecký, Ditrich, Fryčák A. (46. Nesvadba).

FK Jeseník: Pastucha – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Bráblík (80. Kmínek P.), Mráz, Minka, Vavrač – Planý (74. Urban), Bříza.

Žluté karty: Ditrich, Minka, Bráblík.

Červená karta: 78. Minka (po 2. žluté kartě)

Rozhodčí: Polanský – Štětka, Sedláček.

Diváci: 150.