Jeseník – Zábřeh 5 : 1

Jeseničtí dorostenci přezimují na čele krajského přeboru. Rozhodla o tom hladká výhra v závěrečném utkání podzimní části doma proti Zábřehu.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Utkání se hrálo za silného větru, který ztěžoval hru i pohyb na hřišti. Jeseničtí předčili svého soupeře v důrazu a napadání, byli agresivní a lépe se pohybovali. Skóre mohlo být výrazně vyšší, domácí ale zejména v první půli zahodili množství šancí. Za stavu 3:0 dosáhli čestného úspěchu i hosté ze Zábřehu, kteří na konci poločasu po rohovém kopu potrestali zaváhání v jesenické obraně. Na začátku druhé části hry zvýšil Sekanina na 4:1, poté měli hosté dvě vyložené gólové šance, v nichž svůj tým podržel brankář Bašný. Brankovou tečku zápasu obstaral Krézek, který se díky dvěma trefám vyhoupl do čela střelecké tabulky soutěže.

Jak padaly naše branky:

Krézek 1:0 – Červeňák našel zpětnou přihrávkou Horáka, jeho pokus obrana zblokovala a z druhé vlny nabíhající Krézek křížnou přízemní střelou otevřel skóre.

Horák 2:0 – Sytař nastartoval na křídle Červeňáka, který utekl a nacentroval na Horáka, jehož zakončení bylo přesné,

Kmínek P. 3:0 – Po dvou předchozích neúspěšných pokusech dostal Patrik Kmínek další kolmý pas za obranu a samostatný únik tentokrát zakončil správně.

Sekanina 4:1 – Po zaváhání zábřežské obrany propadla Červeňákova přihrávka na sprintujícího Sekaninu, který bez přípravy vypálil parádně k tyči

Krézek 5:1 – Přímo z rohového kopu zatočil Krézek míč na bránu a i s pomocí větru jeho chytrá rozehrávka zapadla do sítě.

Svěřenci trenéra Karla Cundrly zakončili podzim s vynikající bilancí 11 vítězství – 1 remíza – 1 porážka a do jarní části vstoupí v pozici vedoucího celku krajského přeboru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 17. a 79. Krézek, 23. Horák, 27. Kmínek P., 48. Sekanina – 39. Holík.

Sestava: Bašný – Daniel, Sytař, Tulis, Dřímal – Planý Sam., Horák, Krézek, Kmínek P., Kmínek F. – Červeňák. Střídali: Jandl, Marek, Bartoš, Sekanina, Malysa, Nedoma.