V sobotu doma s Brodkem

Po dvou kolech nové sezony má naše mužstvo výborné skóre 6:1. Ale přesto jen tři body, když ze Želatovic odjížděl Jeseník s prázdnou po porážce 0:1. Nyní nás čeká druhé domácí utkání proti nováčkovi soutěže.

Náš sobotní soupeř postoupil do krajského přeboru díky odstoupení Opatovic, které se ze soutěže odhlásily v červenci, jen pár dní před losovacím aktivem. Kandidátem na uvolněné místo se stal FC Brodek u Přerova, který po podzimní části loňské nedohrané sezony vedl jižní skupinu I.A třídy. Do nejvyšší krajské soutěže se tento klub vrátil po čtrnácti letech, ale nováčkovský vstup nelze považovat za povedený: po dvou kolech žádný bod a po prohrách 1:4 v Želatovicích a 2:4 doma s Lipovou celkové skóre ze dvou utkání 3:8. Známou osobností v Brodku je trenér mužstva Tomáš Martinek, který odehrál jednu prvoligovou a mnoho druholigových sezon v dresu Karviné v devadesátých letech. V roce 2014 jako trenér postupoval s Kozlovicemi do divize.

Jeseník se pokusí zapomenout na utkání se Želatovicemi a naopak navázat na šestigólovou domácí kanonádu se Zábřehem. K dispozici už bude Plhák, ale svalové problémy na trénincích v tomto týdnu ohrožují start Planého a Kysely. Na marodce zůstává Minka. S lehkým tréninkem už začal Vavrač, ale do zápasu ještě nepůjde.

Utkání FK JESENÍK – FC BRODEK U PŘEROVA se hraje v sobotu 22. 8. od 16:30 hod.