Jeseník – Brodek u Přerova 4 : 1

Také v druhém domácím utkání Jeseník dominoval a poradil si s nováčkem krajského přeboru hladce 4:1. Ve výborné střelecké formě pokračuje Jiří Mráz, který má po třech kolech na kontě pět branek.

PŘED UTKÁNÍM

Naše mužstvo muselo vstřebat smolnou prohru v Želatovicích, ještě víc ale trápila trenéra Libora Slámu rozšiřující se marodka. Mimo hru stále zůstávají Minka a Vavrač, obnovení svalových problémů vyřadilo ze hry i Kyselu s Planým a nově i brankářskou dvojku Bašného. Přesto jsme všeobecně věřili, že Brodek na jesenickém větším hřišti a na trávníku ligových kvalit nebude neřešitelnou výzvou. Hosté v úvodních dvou kolech inkasovali po čtyřech gólech a bez bodu se usadili na předposlední místo tabulky.

PRŮBĚH UTKÁNÍ

V prvních dvou zápasech nové sezony vyšel kapitán a útočník Adam Bříza střelecky na prázdno a vlastně se nedočkal ani pořádné gólové příležitosti. Konec půstu přišel už po osmi minutách a velký podíl na úvodní brance měl Patrik Kmínek, který poprvé v sezoně nastoupil v základní jedenáctce. Soupeř měl šanci na vyrovnání, když po rohu zakončoval Hrabal těsně nad. Ještě za stavu 1:0 se snaživý nováček vrhal odvážně do útoku, ale s druhým gólem v jejich síti se všechno zlomilo. V rozmezí pěti minut Mráz dvakrát vyškolil obranu a Jeseník šel do kabin s pohodlným náskokem. Mohlo to být ještě výraznější vedení, Bráblík byl ve dvou zakončeních, ale vyznamenal se brodecký gólman Běhalík. Když pak na začátku druhé půle přidal Zrník čtvrtou branku, mohl si tým dovolit prostřídat kompletní lavičku, včetně náhradního gólmana.

Od pětadvacáté minuty do konce zápasu hustě pršelo a to ovlivnilo kvalitu utkání. Jeseník za rozhodnutého stavu už sázel spíše na rychlé brejky a z nich si dokázal připravit několik solidních situací (Horák,Bříza, Červeňák) a na konci jednu super tutovku, když Urban pálil z blízka nad bránu. To už bylo za stavu 4:1, poté co hosté proměnili penaltu. Nepříjemností pro příští duel s Rapotínem je bohužel vyloučení Cekurase, který po chybné rozehrávce zatáhl soupeře za dres a zmařil zjevnou brankovou příležitost. Čeká ho stopka a to je další neočekávané oslabení už tak dost očesané sestavy.

BRANKY

8. min.: Bříza 1:0 – Od začátku velmi aktivní Kmínek na pravém křídle odvážně pronikl do otevřeného prostoru, přihrávkou našel ve vápně Břízu, který se bleskurychle zbavil obránce a mířil křížnou střelou po zemi k tyči.

33. min.: Mráz 2:0 – V úvodu sezony nejlepší střelec mužstva si na hranici pokutového území sám posunul míč do výhodnější pozice a pálil přesně k tyči.

38. min.: Mráz 3:0 – Další parádní individuální počin Jirky Mráze, který se proháčkoval do pokutového území a s pomocí tyče poslal míč potřetí do soupeřovy sítě.

48. min.: Zrník 4:0 – Plhák posadil rohový kop přesně na hlavu nabíhajícího Zrníka, kterého obrana nechala před brankou úplně volného.

85. min: Omelka 4:1 – Hosté se v závěru dočkali čestného úspěchu, když po faulu proměnil penaltu kapitán Omelka.

FAKTA

FK Jeseník: Pastucha (55. Jurčák) – Cekuras, Janíček, Křivohlávek (46. Horák), Zrník – Kmínek (50. Červeňák), Cundrla (70. Urban), Mráz, Bráblík – Plhák, Bříza.

FK Brodek u Přerova: Běhalík – Omelka, Kocian, Složil, Kudlička Z., Hrabal, Zedek, Mádr, Gluch (60. Bundil), Glauder, Kudlička J.

Žluté karty: Mráz – Kocian

Červená karta: 79. Cekuras (faul – zmaření zjevné gólové možnosti)

Rozhodčí: Sedláček – Slota, Štětka.

Diváci: 132