Velké Losiny – Jeseník 3:0

Téměř tři čtvrtiny utkání hrál Jeseník s výhodou jednoho muže. Jenže hosté sami měli obrovské starosti, když tvrdě hrající domácí tým do přestávky vyřadil tři jesenické hráče. Poté co naše mužstvo na začátku druhé půle neproměnilo velké šance, rozhodla o výsledku penalta nařízená na druhé straně a pak dva potrestané rychlé brejky.

FOTKY Z UTKÁNÍ

PŘED UTKÁNÍM

Na hřiště nejbližšího soupeře odcestoval Jeseník bez zkušené dvojice Plhák, Vavrač, ale již s uzdraveným Mrázem. Na hrot se postavil Planý, zatímco Bříza zůstal jen na lavičce a kapitánskou pásku tak převzal Minka. Jeseník si věřil na soupeře, proti kterému se nám dlouhodobě daří.

PRŮBĚH UTKÁNÍ

Jeseník začínal s osvědčenou stoperskou dvojicí Janíček – Křivohlávek a s defenzivním štítem Cundrlou. Ve 40. minutě už na těchto postech musela alternovat trojice Bříza, Cekuras a Minka. Během chvíle trojice zraněných po ostrých faulech domácích, kteří na hřišť nikomu nic nedarovali a Jeseník v nedělním odpoledni poznal, jak umí fotbal bolet. Faul na Křivohlávka sice odnesl domácí Navrátil vyloučením, ale trenér Sláma musel před přestávkou obměnit prakticky celé rozestavení a přeskládat mužstvo na šesti postech. Z výhody přesilovky se stalo trápení hráčů na nezvyklých postech.

Už na konci poločasu Pastucha zachránil čisté konto včasným vyběhnutím proti domácímu hráči. Jeseník v první půli neměl nic, ale na začátku druhé mohl zlomit zápas ve svůj prospěch. Bráblíkův náběh nedopadl, Červeňáka vychytal skvělý Hatala a Mrázova rána z dálky orazítkovala břevno. Domácí i v oslabení dřeli, bojovali a ukázali nakonec větší hlad po úspěchu. V 66. minutě nařídil rozhodčí penaltu za ruku a Šinogl dostal Losiny do vedení. Jeseník tlačil, měl územní převahu, ale do vyložené šance se nedostal. Nejblíž k vyrovnání byl po střele z dálky Minka – domácí znovu podržel Hatala. V závěru pak domácí tým několikrát zahrozil z rychlých protiútoků do otevřené obrany a dvakrát se prosadil Šinogl, který tak zkompletoval svůj hattrick.

Jeseník podruhé v řadě padl a podruhé s nulou. Navíc to vypadá, že po vyprázdnění marodky se znovu vrací problémy se sestavou, neboť zápas nedohráli tři zranění a těžké šrámy si z Velkých Losin odváželi další hráči.

FAKTA

Branky: 66. (pen.), 82. a 86. Šinogl.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Bližňák, Navrátil, Kocourek, Žák, Žídek, Andoniu, Šinogl, Hilbert (88. Barčík), Hegner (46. Kubíček).

FK Jeseník: Pastucha – Cekuras, Janíček (39. Bříza), Křivohlávek (30. Kysela), Zrník – Kmínek, Mráz, Cundrla (41. Červeňák), Minka, Bráblík (73. Horák) – Planý.

Žluté karty: Žák, Kocourek – Pastucha, Zrník.

Červená karta: 25. Navrátil.

Rozhodčí: Petrásek – Vedral, Slota.

Diváci: 315.

FOTKY Z UTKÁNÍ