Žulová – Jeseník 3 : 7

V prvním utkání Okresní ligy mužů zvítězil Jeseník v Žulové. Výsledek hosté zlomili až v závěrečné fázi utkání, už předtím ale zahodili mnoho šancí.

Okresní fotbalovou ligu inicioval právě žulovský klub, jako malou alternativní náhradu za zrušení dohrávek oficiální soutěže. Pozvánku do ligy kromě Jeseníku přijaly ještě Bernartice a Česká Ves. Jejich vzájemné utkání skončilo v sobotu v České Vsi vítězstvím Bernartic 2:1.

Do Žulové jsme vyslali dorostenecký tým doplněný o trojicí hráčů z A-mužstva mužů (Horák, Křivohlávek, Planý). Do branky se postavil gólman Vápenné Jiří Červenka a na pravém kraji obrany odehrál téměř celý zápas trenér dorostu Karel Cundrla.

Hned v úvodu domácí potrestali chybu jesenické defenzivy a ujali se vedení. Jeseník vyrovnal zásluhou Kmínka a pak spálil několik tutovek, když vyhořel na výborně chytajícím Morongovi. Až v závěru poločasu „domácí“ Křivohlávek proti svému mateřskému klubu zajistil Jeseníku poprvé vedení.

Na začátku druhé půle Žulová potrestala chybnou jesenickou rozehrávku a Kadeřábek vyrovnal. Pak začal úřadovat Planý, který v rozmezí dvaceti minut kompletním hattrickem rozhodl zápas. Mezi střelce se zapsali také Červeňák, který si položil gólmana a zakončoval do prázdné brány, a také Horák krásnou technickou střelou. Domácí korigovali výsledek naposledy za stavu 2:4.

Druhé utkání Okresní ligy odehrajeme v pátek 4. června od 18:30 doma proti Řetězárně.

Jeseník: Červenka (46. Kružík) – Cundrla, Sytař, Tulis, Dřímal – Červeňák, Krézek, Horák, Kmínek – Křivohlávek, Planý. Střídali: Valíček, Kubánek.