Jeseník – Lipová Lázně 6:1

V semifinále okresního poháru mužů si jeseničtí dorostenci poradili s Lipovou a postupují do utkání o celkové vítězství proti Zlatým Horám.

Okresní fotbalový svaz souhlasil se zařazením jesenického dorostu do okresního poháru dospělých, ovšem bez nároku na postup do krajského poháru, kam právo postupu získává vítěz okresní části. Bez ohledu na výsledek finálového utkání tak získali právo postupu fotbalisté Zlatých Hor. Jejich semifinále proti Vidnavě se neodehrálo, neboť vidnavský klub se ze soutěže na poslední chvíli odhlásil.

Utkání proti mužům Lipové rozhodli domácí velice rychle. Po gólech Valíčka, Bartoše a Kmínka vedli už ve 12. minutě 3:0. Do poločasu ještě navýšil náskok Kočica. Na začátku druhé půle zaznamenal čestný úspěch hostů Najdek, ale v závěru ještě Lipová dvakrát inkasovala po střelách Kmínka a Polčáka.

Termín finálového utkání Jeseník U19 – Zlaté Hory bude domluven v nejbližších dnech. Zároveň už je známo také složení dvojic předkola krajského poháru, kde se muži Jeseníku střetnou s Mikulovicemi a Zlaté Hory přivítají Bernartice. Utkání se odehrají ve státní svátek 28. září.

Sestava Jeseník U-19: Kružík – Glac, Latzel, Sytař, Bartoš – Kubánek, Planý Sam., Valíček, Dřímal, – Kmínek, Polčák. Střídali: Říha, Kočica, Hlobil, Planý Seb.

FOTOGALERIE