Jeseník – Kralice 2:1

Jeseničtí fotbalisté se ve dvanáctém kole krajského přeboru střetli s posledním týmem tabulky Kralicemi. Kdo ale čekal hladkou záležitost, ten asi nezná jesenickou výkonnostní houpačku tohoto podzimu. Sobotních devadesát minut to jen potvrdilo.

FOTKY Z UTKÁNÍ


Jeseník porazil týmy z popředí krajské tabulky Ústí nebo Lipovou po skvělých výkonech, vzápětí podlehl průměrným Dolanům. Herním projevem proti Kralicím bohužel svěřenci trenéra Libora Slámy navázali na týden staré nevyzrálé vystoupení v Dolanech. A jen díky střelecké nemohoucnosti soupeře si domácí tým odnesl z utkání tři body.
Výsledek se urodil v rozmezí devíti minut prvního poločasu. Ve 20. nečekaná křížná střela Cibulky zapadla k tyči a hosté vedli. Jeseník odpověděl bleskově: rohový kop Planého našel na hranici brankoviště Horáka, jehož jemné zakončení se došouralo za čáru. A ve 29. minutě už domácí vedli, když Horák posunul míč Planému, s jeho střelou si brankář Peka sice poradil, ale k dorážce se dostal volný Kutal, který pohodlně zakončil zblízka.

Dá se říct, že Jeseník v první půli kontroloval zápas – už ve 2. minutě měl tutovku Bříza a minul. Dvakrát nebezpečně hlavičkoval Kysela. Jenže po změně stran se karta obrátila a byli to hosté, kdo udávali tempo hry. Jeseník se zatáhl do hluboké defenzivy a těžkopádně bránil těsný náskok. Kralice byly nebezpečné zejména z rohových kopů a několikrát se ocitly blízko vyrovnání. Na druhé straně mohl jesenické vedení pojistit Horák, jehož střela orazítkovala břevno. A v závěru šli domácí několikrát v přečíslení do otevřené obrany soupeře, ovšem v řešení těchto situací jim scházela rozvaha.

Jeseník se tak herně protrápil ke třem bodům, přišel nicméně o útočníka Adama Břízu, který po srážce s protihráčem skončil v nemocnici s otřesem mozku a do zbylých tří utkání podzimu už nejspíš nezasáhne. Přejeme mu brzké uzdravení.

Branky: 21. Horák, 29. Kutal – 20. Cibulka.

Sestava: Pastucha – Bouchal, Křivohlávek, Cekuras, Zrník (87. Sytař) – Planý, Horák, Minka, Kysela – Bříza (71. Tulis), Kutal.

FOTKY Z UTKÁNÍ