Jeseník – Medlov 0 : 0

PENALTY: 5 – 4

Poslední domácí utkání tohoto podzimu i kalendářního roku branku nepřineslo. Jeseník prodloužil sérii neporazitelnosti na tři utkání a s ohledem na situaci v hráčském kádru je remíza se čtvrtým týmem tabulky úspěchem. Navíc jsme poprvé v této sezoně zvládli penalty a připsali si jeden bod navíc.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Jeseník se musel obejít bez Mráze, Minky, Břízy, Vavrače a Kysely. Všechno jsou to hráči, kteří ze současné soupisky pamatují divizní éru 2016-18. Do této skupiny patří ještě Patrik Plhák, který jako jediný nastoupil k sobotnímu utkání a s dirigentskou taktovkou se snažil ze středu pole řídit jesenickou ofenzivu. Ta ale narážela na kompaktní a pevnou medlovskou obranu, takže šancí na nějakou zajímavější pozici před soupeřovou brankou si Jeseník připravil opravdu minimum. V největší gólovce prvního poločasu právě Plhák vysunul kolmou přihrávkou Kutala, jehož střelu se štěstím vyrazil gólman Nesét. Na konce první půle po Tulisově centru to byl znovu medlovský gólman, který u zadní tyče kryl nebezpečnou Křivohlávkovu hlavičku.

Druhý poločas přinesl více ofenzivních manévrů ze strany hostí, kteří se dostali ke dvěma nebezpečným střelám – jednu vyrážel jistý Pastucha, druhá šla z dálky těsně nad. Na jesenické straně pálil po individuálním průniku Bouchal a medlovský g´´olman byl připraven. Svoji druhou šanci neproměnil ani Kutal a tak utkání dospělo do nerozhodného konce.

V penaltových rozstřelech této sezony Jeseník třikrát vyhořel, ale ve čtvrtek v Bernarticích to zvládl a postoupil v poháru dál. A v sobotu si penaltový úspěch zopakoval. Horák, Plhák, Bráblík, Matěj Planý a Kutal postupně proměnili všechny jesenické pokusy, zatímco Pastucha ve třetí sérii medlovskou penaltu chytil. A tak se Jeseník mohl radovat z vítězství alespoň po penaltách.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Sestava: Pastucha – Bouchal, Křivohlávek, Cekuras, Tulis (67. Janíček) – Planý M., Bráblík, Plhák, Horák, Zrník (77. Planý Sam.) – Kutal.