RAPOTÍN – JESENÍK 2 : 2

Na penalty: 4 – 5

Jeseničtí fotbalisté doslova vydřeli remízu v Rapotíně, když ještě čtvrthodinu před koncem prohrávali o dva góly. V následném penaltovém rozstřelu gólman Kružík kryl dva domácí pokusy a Jeseník získal druhý bod do krajské tabulky.

Rapotín šel už v 5. minutě do vedení, když Bráblíkův faul potrestal z penalty Klemsa. Rychlý gól určil další děni, kdy Jeseník měl herní převahu a snažil se alespoň přiblížit k šanci na vyrovnání. To se nedařilo a naopak z ojedinělého protiútoku zvýšil na 2:0 Boško. Gólman Kružík si do té doby nesáhl na míč, ovšem v závěru poločasu kryl nebezpečnou střelu.
Po změně stran Jeseník přidal na intenzitě a připravil si řadu nadějných situací. V 55. minutě z přímého kopu Furik orazítkoval tyč. Kutalův pokus krotil gólman Rohoň s vypětím všech sil a připraven byl i u další Furikově dělovky. Výborně hrající Matěj Planý zkoušel jeden průnik za druhým a v 75. minutě byl faulován v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil Kutal a vyhecoval hosty k závěrečnému náporu. Velký jesenický tlak vyvrcholil v 82. minutě, kdy Furik zatočil přímý kop do brankoviště a ve skrumáži Kutal dotlačil míč do rapotínské sítě.

Ještě nebyl konec. Celý druhý poločas pasivní Rapotín v závěru přece jen zahrozil, Jeseník nebezpečí odvrátil a rozjíždějící se rychlý brejk do otevřené obrany musel zastavit domácí Scheuter tvrdým faulem na Samuela Planého. Byl vyloučen, zatímco z následné potyčky vyšel jesenický Sytař jen se žlutou kartou. Po jesenické standardce naopak rozjeli rychlý protiútok domácí a bláznivý zápas mohl skončit jejich výhrou. Jenže nejmladší hráč na hřišti, sedmnáctiletý gólman Kružík vychytal v gólové šanci nejstaršího hráče na hřišti, šestatřicetiletého domácího kapitána Klemsu.

A to byla tečka za utkáním, které dospělo do penalt. Rozhodnutí padlo v sedmé sérii, kdy Kružík chytil a následně Křivohlávek proměnil.

Branky: 5. Klemsa, 31. Boško – 75. a 81. Kutal.

Penalty Jeseníku proměnili: M. Planý, Furik, Janíček, Zrník, Křivohlávek. Nedali: Bráblík, Kutal.

Sestava Jeseníku:

Kružík – Bráblík, Křivohlávek, Zrník, Tulis (54. Sytař) – Planý M., Horák (54. Kubánek), Janíček, Bouchal (71. Planý S.) – Furik, Kutal.