Velikonoční turnaj U-11

Sedmý ročník fotbalového Velikonočního turnaje starších přípravek U-11 ovládli na jesenickém stadionu kluci ze Sigmy Olomouc.

FOTKY Z TURNAJE

Tradičně na Velký pátek uspořádal FK Jeseník turnaj pro hráče a hráčky do 11 let. Přestože se jednalo už o sedmý ročník, předchozí dva se kvůli covidovým omezením nemohly uskutečnit. Tentokrát se hrálo a sešla se opravdu silná konkurence. Sigma Olomouc, největší fotbalový klub našeho kraje, poslala na sever do Jeseníku dva týmy a oba podle očekávání patřily mezi nejlepší. Velkou kvalitu prokázal i Šumperk a hlavně druhý finalista FK Zlaté Hory, výběr posílený o hráče z ostatních klubů jesenického okresu.
Z původní přihlášené dvanáctky se dva dny před turnajem odhlásil Krnov a na poslední chvíli také Velké Losiny. Pořadatelé zbylou desítku mužstev rozdělili do dvou pětičlenných skupin, první dva z každé skupiny pak hráli semifinále a zápasy o medaile, ostatní pokračovali o další umístění.
Domácí Jeseník, rovněž doplněný o šikovné hráče z okolních klubů, skončil ve skupině na třetím místě za oběma favority Sigmou Olomouc A a Šumperkem. Ve vyřazovacích bojích skupiny o 5. až 8. místo měl velkou smůlu, když po nerozhodných výsledcích prohrál dvakrát na penalty a skončil osmý. Dalším zástupcem našeho okresu bylo Dynamo Javorník, které sehrálo vyrovnané zápasy ve skupině a rovněž postoupilo do turnajové části o 5. až 8. místo, kde po vítězství nad Letohradem a porážce od Bruntálu obsadilo 6. místo. Nejlépe z týmů jesenického okresu dopadly již zmíněné Zlaté Hory. V semifinále vybojovaly vítězství 1:0 nad favorizovanou Sigmou Olomouc, ale ve finále doplatily na příliš úzký kádr – hráčům došly síly a už nemohli konkurovat rozjetému „béčku“ Sigmy.
Pořadatelé se snažili připravit turnaj co nejlépe, počasí ale naplánovat nelze a tak závěrečné zápasy provázel déšť a vítr. Ani to ale nezkazilo radost ze hry a zápal malých fotbalistů. Závěrečného předání cen nejlepším se ujala Zdeňka Blišťanová, starostka města Jeseník, které je finančně největším podporovatelem mládežnického fotbalu v Jeseníku. Kromě mužstev byly oceněny i tři individuální výkony – nejlepším hráčem se stal Matyáš Krampl ze Sigmy, nejlepším brankářem Bohumil Prejda ze Šumperku a nejlepším střelcem Jonáš Koudelka z Vidnavy – hráč FK Jeseník, který na těchto turnajích hostuje v dresu olomoucké Sigmy.

Konečné pořadí: 1. Sigma Olomouc B, 2. FK Zlaté Hory, 3. Sigma Olomouc A, 4. FK Šumperk, 5. Slavoj Olympia Bruntál, 6. Dynamo Javorník, 7. FK Letohrad, 8. FK Jeseník, 9. MFK Bruntál, 10. Slavia Opava.

Turnaj se uspořádal za finančního přispění Olomouckého kraje.

FOTKY Z TURNAJE