JESENÍK – VELKÉ LOSINY 3:1

Konečně domácí body. Po třech porážkách se Jeseník dočkal na vlastním stadionu prvního jarního úspěchu, a to v malém derby proti nedalekým Velkým Losinám.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Jeseník měl po většinu prvního poločasu hru pod kontrolou, ale územní převaha se dlouho neprojevovala ve statistikách střeleckých pokusů. Hosté měli starosti zejména s levou jesenickou stranou, kde několikrát upláchl Matěj Planý. Právě po jednom z jeho průniků a centru hlavičkoval Bráblík těsně vedle. Ve 23. minutě se zastřeloval Furik, který z voleje napálil sklepnutý balon vysoko nad, ale o sedm minut později už se mohl on i celý tým radovat: Planý zatáhl po levém křídle, přízemní přihrávkou našel nohu Furika, který pohotově k tyči otevřel skóre. Neuběhly ani dvě minuty a znovu Furik hlavou po Bráblíkově centru zvýšil na 2:0. Do poločasu mohl být ještě veseleji, když Planého ránu z hranice šestnáctky vyrazil Hatala na roh.

Nástup do druhého poločasu se domácím nepovedl. Obrovskou gólovku měl sice Janíček, který sám před brankou napálil míč do gólmana, ale pak už se hrálo většinou na jesenické polovině. Hosté přidali na pohybu a hlavně zvýšenou agresivitou a důrazným napadáním dostávali naši rozehrávku pod velký tlak. Z toho pramenily chyby a v 69. minutě se Losiny dočkaly zaslouženého gólů, který dal po průniku středem Mátl. Kdoví, jak by posledních dvacet minut utkání vypadalo, kdyby do hry našeho soupeře nevstoupily emoce a vlastní nedisciplinovanost. V 73. minutě Navrátil vynadal rozhodčímu nepublikovatelným způsobem a byl okamžitě vyloučen. O tři minuty později ho následoval spoluhráč Hilbert, který sice dostal druhou žlutou kartu za faul, ale tu první vyfasoval na začátku druhé půle rovněž za řeči. Při dvojnásobném oslabení nemohli hosté s výsledkem nic udělat a naopak v 78. minutě potřetí inkasovali, když střídající Samuel Planý pronikl do vápna, našel Janíčka, který přiklepl nabíhajícímu Cundrlovi a ten se nemýlil. Velký návrat devatenáctiletého talentu jesenického fotbalu po dlouhých deseti měsících – a hned s parádní gólovou vizitkou.

Branky: 30. a 32. Furik, 78. Cundrla – 69. Mátl.

Sestava: Pastucha – Horák, Cekuras, Zrník, Bouchal – Bráblík (63. Planý S.), Janíček (81. Sytař), Minka (81. Tulis), Planý M. – Furik, Kutal (71. Cundrla).

FOTKY Z UTKÁNÍ