Jeseník – Šternberk 0 : 3

Střet dvou rozdílných fotbalových úrovní. Současný Šternberk je – přiznejme si to – odskočený od zbytku krajské fotbalové scény a nebýt covidu, už dva roky by hrál o patro výš v divizi.

Domácí Jeseník si ve vloženém středečním kole nastavil taktiku, která bohužel nevyšla. Hluboký obranný blok, osobní obrana na nejlepšího šternberského hráče Tögela a snaha o dlouhé nákopy na osamoceného sprintera Kutala. Fungovalo to zhruba dvacet minut. Pak si na kolmý pas za naše stopery naběhl Pazdera a pohotově otevřel skóre. Druhý gól padl po ztrátě ve středu pole a dalším rychlém výpadu, na jehož konci byl D. Kuba. A do třetice krásná kombinační akce, centr na zadní tyč, kam si naběhl Tögel. Do poločasu bylo vymalováno.

Druhá půle přinesla z jesenické strany mnohem odvážnější fotbal a také šance, kterých bylo víc na domácích kopačkách než u favorizovaného soupeře. Horákův lob přes gólmana skončil mimo, Samuel Planý se nadějně probíjel do zakončení a v poslední chvíli byl zastaven, Janíček neuspěl při dorážce. Byl to dobrý výkon v druhé části a Jeseník by si za aktivitu čestný gólový úspěch zasloužil.

Sestava: Kružík – Bouchal, Cekuras, Zrník, Tulis (46. Horák) – Kubánek (46. Planý S.), Janíček, Furik, Minka, Planý M. – Kutal.