Litovel – Jeseník 1 : 2

Náš tým se rychle vzpamatoval z domácího debaklu s Mohelnicí (0:5) a zareagoval nejlepším možným způsobem: dobrý výkon v Litovli podtrhl tříbodovým ziskem.

Skóre v Litovli se měnilo už po dvou minutách, kdy Janíček průnikovou přihrávkou vyslal do šance Kutala, ten obešel gólmana a do prázdné branky poslal Jeseník do vedení. Domácí odpověď byla stejně blesková: ve 4. minutě Cekuras fauloval v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil litovelský kapitán Jindra.

Jeseník byl ale v první půli velmi aktivní a vytvořil si mnoho šancí. Kdyby je proměnil, mohlo být už do přestávky rozhodnuto. Nastřelené břevno a několik zahozených tutovek nechaly osud zápasu otevřený i do druhého poločasu.

V něm Jeseník pokračoval v nátlakové hře a v 59. minutě se dočkal: Planý zatáhl akci po křídle, přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Kutala a ten podruhé uklidil balon do litovelské sítě. Hned po rozehrávce se ale situace hostům značně zkomplikovala, když Bráblík po ostrém faulu uviděl druhou žlutou kartu a šel předčasně pod sprchy. Od té doby Jeseník myslel hlavně na důslednou obrannou hru bojovností bránil těsné vedení. Domácí si sice vytvořili tlak, o vyložené gólovce se ale hovořit nedá. S míči do šestnáctky si Kružík spolehlivě poradil a hosté se mohli radovat z důležitého tříbodového zisku.

V šesti odehraných zápasech jarní sezony získal Jeseník osm bodů – všechny ze hřišť soupeřů. Prolomit domácí neúspěšnost se pokusí svěřenci trenéra Slámy následující týden, kdy hrají dvakrát doma: ve středu přijede v rámci předehrávky posledního kola nejlepší tým soutěže Šternberk. A hned v sobotu se na jesenickém stadionu odehraje souboj se zeměpisně nejbližším soupeřem Velkými Losinami.

Branky: 4. Jindra (pk) – 2. a 59. Kutal.

Sestava: Kružík – Bráblík, Cekuras, Křivohlávek, Kubánek (61. Planý Sam.) – Planý M., Janíček, Minka, Bouchal – Furik (74. Horák), Kutal (86. Tulis).