Lutín – Jeseník 0 : 0

NA PENALTY: 3 – 1

Jeden neproměněný pokutový kop v normální hrací době a pak další tři v penaltovém rozstřelu byly hlavní příčinou toho, že si fotbalový Jeseník veze z Lutína pouze bod.

Jeseničtí měli v hlavách strašáka v podobě podzimního domácího debaklu s Lutínem 2:6. Odveta byla gólově mnohem chudší, respektive nulová. Hosté přitom měli v nedělním podvečeru převahu a vytvořili si mnohem více šancí než mírně favorizovaný Lutín. Neproměněné gólovky včetně té největší – penalty v 83. minutě – znamenaly bezbrankovou remízu. Jeseník herně opět potvrdil, že venku hraje mnohem uvolněněji a sbírá více bodů než na domácím stadionu. O to víc mrzí, že dobrý výkon tentokrát nebyl přetaven ve více než jeden remízový bod. Lutín díky výhře na penalty připisuje dva body. Tato fotbalová nenormálnost má od nové sezony skončit a napříč všemi soutěžemi FAČR už budou penaltové rozstřely po nerozhodných výsledcích zrušeny.

První příležitost si sám připravil po půlhodině hry Křivohlávek, který na hrotu nahradil zraněného Kutala. Uvolnil se a zakončoval těsně vedle. Do přestávky měl další možnosti. V druhém poločase hosté dominovali a tlačili se do koncovky: Planý z přímého kopu vyzkoušel gólmana. V 57. minutě se Jeseník dožadoval penalty po evidentním faulu na Křivohlávka, rozhodčí to ale viděl jinak a navíc dorážku neproměnil Minka. Další šanci měl opět Planý, který trefil brankáře. V 75. minutě byl blízko gólu střídající Cundrla a rovněž nenašel prostor mezi tyčemi. V 83. rozhodčí už penaltu nařídil, a to za ruku v lutínském pokutovém území. Míč si vzal Furik a – nedal. Domácí za celý prověřili Pastuchu jen několika standardek a centrů, se kterými si jesenický brankář bez problémů poradil.

Po devadesáti minutách bezgólového zápasu se šlo na penalty a ze čtyř jesenických střelců proměnil pouze v druhé sérii Cundrla. Nedali Cekuras, Tulis ani Planý a Lutín se radoval z druhého bodu po výhře 3:1.

Příští víkend v sobotu čeká jesenické mužstvo těžká domácí prověrka, a to druhý tým tabulky Ústí. Ještě předtím si ale svěřenci trenéra Libora Slámy odskočí na čtvrtfinále krajského poháru do Loštic, kde se hraje ve středu 11. května od 17 hodin.

Sestava: Pastucha – Horák (78. Sytař), Cekuras, Zrník, Bouchal – Bráblík (71. Cundrla), Janíček, Minka (87. Tulis), Planý M. – Furik, Křivohlávek (71. Planý S.).