Loštice – Jeseník 1 : 3

Naše mužstvo na podzim zvítězilo v okresním poháru, čímž si vysloužilo právo startu v krajském poháru, který se odehraje v jarní části sezony. Ve čtvrtfinále této soutěže se Jeseník představil na hřišti účastníka I.A třídy SK Loštice.

Favorizovaní hosté před dvěma stovkami diváků začali naplňovat papírové předpoklady už ve 4. minutě, kdy se premiérově trefil sedmnáctiletý dorostenec Kubánek. Kromě něj se v základní sestavě objevili další hráči dorostu – Sytař, Samuel Planý a brankář Kružík, z lavičky pak ve druhém poločase naskočil další dorostenec Valíček.

Druhý gól dal do přestávky Matěj Planý a Jeseník kontroloval vývoj utkání. Největší komplikací bylo velké vedro, které panovalo i ve středečním podvečeru. Klidnou atmosféru utkání rozvířila situace ze 60. minuty, kdy Křivohlávka v samostatném průniku fauloval loštický brankář Kulatý a byl vyloučen. Přesilovku Jeseník nepřetavil ve výraznější vítězství – v 80. minutě sice Cundrla zvýšil na 0:3, ale druhý poločas nakonec skončil remízou, protože v závěru zaznamenal čestný úspěch domácí Vinler.

Jeseník postupuje do semifinále, kde se už za dva týdny utká s dalším týmem z I. A třídy Olešnicí. Opět platí pravidlo, že se hraje na hřišti klubu nižší soutěže a tak naše hráče čeká další středeční výjezd.

Branky: 4, Kubánek, 27. Planý M., 80. Cundrla – 85, Vinkler.

Sestava: Kružík – Sytař, Janíček, Cekuras, Bráblík – Kubánek, Cundrla, Planý M., Planý Sam. (46. Valíček) – Furik, Křivohlávek.